Volledig scherm
De vermiste Dirk van den Belt te zien op een pasfoto en op camerabeelden van de stations Duivendrecht en Alkmaar (vlnr). © Politie Oost-Nederland

‘Welkoopdief’ in Wezep is niet vermiste Opa Dirk uit Kampen

Mensen dachten opa Dirk te herkennen op de camerabeelden van de Welkoop in Wezep. Maar helaas. De politie heeft bevestigd dat de man op de beelden niet opa Dirk is. 

Afgelopen woensdag ‘vergat’ een man iets af te rekenen bij het tuincentrum in Wezep. In de hoop de dief - een man met een wit geruite blouse, een blauwe jas en een petje op - op te sporen zette de Welkoop bewakingsbeelden op hun facebookpagina. 

Opa Dirk?

Daarop stroomden de reacties binnen. Dit kon wel eens de sinds 2018 vermiste Opa Dirk van den Belt uit Kampen zijn. Met een paar kilootjes er bij, dat wel. Maar helaas voor vrienden en familie van de man. Het is hem niet. Dat bevestigt de politie. 

Dief

Voor de diefstal zelf heeft de politie wel een verdachte op het oog, zo laat politiewoordvoerder Chantal Westerhoff  weten. De bewakingsbeelden zijn offline gehaald door het tuincentrum. ,,We hebben ons statement gemaakt. We laten ons niet bejatten,” zo laat een medewerker van de Welkoop weten.  

  1. IJsselmuider tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland
    PREMIUM

    IJsselmui­der tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland

    Tuinder Bart Otten in IJsselmuiden is blij dat de gemeenteraad van Kampen donderdagavond flink heeft doorgepakt in het dossier over de bouw van 11 woningen op zijn terrein aan de Parallelweg. Een ruime meerderheid droeg wethouder Albert Holtland op voor 1 maart te komen met een nieuwe gebiedsvisie en voor de zomer met een ontwerp-bestemmingsplan, dat de bouw van het wijkje Tussenland mogelijk moet maken. Als dat rond is, kunnen vader en zoon René Otten hun bedrijf eindelijk verplaatsen.