Westerink (66) stelt pensioen én vakantie om gehandicapte Sven (5) uit IJsselmuiden te helpen

VideoPensioen? Dat heeft marktkoopman Willem Westerink uit IJsselmuiden even uitgesteld. Hij staat weer op de markt om ballen te verkopen voor de gehandicapte Sven Boer.

Hij was net goed en wel met pensioen, de 66-jarige marktkoopman Willem Westerink uit Kampen, toen hij las over de gehandicapte Sven Boer (5) uit IJsselmuiden. Hoe hij met zijn ouders probeert 125 miljoen kroonkurken bij elkaar te sprokkelen, zodat het gezin een rolstoelbus kan kopen waar Sven in past. “Dat schiet niet op”, dacht Westerink en dus ging hij de markt weer op. Met barbecuesauzen en voetballen.

Dat is wel even wat anders dan de groente- en fruithandel die hij dreef, totdat hij de marktkraam begin dit jaar over deed aan zijn zoon. “Ik wist toevallig ergens 500 voetballen te liggen. Die heb ik toen maar opgekocht. Daarna de marktmeester van Urk gebeld en daar kon ik gratis op de markt staan. Een week of drie ben ik nu bezig en inmiddels heb ik de helft van de ballen á 5 euro per stuk verkocht”, vertelt Westerink.

De Kampenaar stelde er zelfs zijn vakantie voor uit om voor Sven op de markt te kunnen gaan staan. “Ach ja, dat jochie heeft toch ook niet om zo’n handicap gevraagd. En ik ben er de man ook niet naar om een beetje op de stoel te blijven zitten. Ik ben werkweken van 80 uur gewend”, zegt hij over zijn beweegredenen.

Maandag was Westerink op de markt in Kampen. Ook via sociale media probeert hij de ballen te slijten. “Mensen kunnen ze bij mij bestellen en dan kom ik ze brengen.”

De opbrengst is nu netto 1280 euro. “Maar ik hoop de andere helft de komende tijd ook nog te verkopen”, aldus de koopman. 

Volledig scherm
Willem Westerink verkoopt op de maandagmarkt op de Nieuwe Markt ballen voor Sven Boer uit IJsselmuiden. © Freddy Schinkel