Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw van de Emmaschool in Kampen loopt forse vertraging op en wordt flink duurder. © Freddy Schinkel

Wie betaalt 6 ton na 'vleermuizendebacle' in Kampen?

De gemeente Kampen stelt niet direct 608.000 euro extra beschikbaar voor nieuwbouw van de Emmaschool. Als het aan wethouder Jan Peter van der Sluis ligt neemt schoolvereniging Iris een deel van de kosten van het 'vleermuizendebacle' op zich.

,,Het geld klotst hier niet tegen de plinten", zegt de wethouder in een kamer van het stadhuis. ,,Mogelijk kunnen we de kosten delen." Van der Sluis spreekt over een fikse tegenvaller. ,,Zes ton extra voor nieuwbouw vind ik volledig uit het lood." Het is een kwart van de 2,2 miljoen euro die is gereserveerd voor een nieuwe basisschool aan de Ooievaarstraat. 

 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.