Wie redt de grootste kerk van de vier noordelijke provincies? Zelfs de klokken mogen nu niet luiden

Met videoScheuren, steigers en optrekkend zout. De Bovenkerk, icoon van de Kamper skyline heeft er wel eens sjofeler bij gestaan. Door het ongelijkmatig verzakken van de kerk en haar toren is het luiden van de klokken verboden. Een grootschalige restauratie is nodig, maar geld is er niet (genoeg). Wie redt onze Bovenkerk?

8 reacties

 • J de Groot

  1 maand geleden
  De klokken mogen prima luiden hoor, tis alleen jammer dat de eigenaren van de kerk te beroerd zijn om de kerk niet zoveel onderhoud te gunnen als de toren. De gemeente heeft zich op tijd aan zijn afspraken gehouden en door jullie afwachtende manier van werken is de schade nu te groot geworden voor de kerk die aan de toren vast zit. Zoals al eerder gemeld, we hebben jullie al sinds de verbouwing van de jaren 60 gewaarschuwd, daar is niets mee gedaan, en nu heb je een probleem.
 • Bert Schillie

  1 maand geleden
  Gemeente Kampen laat deze kerk niet opvreten door ouderdom, anders wordt het geld in deze gemeente toch weer over de balk gesmeten, zie als voorbeeld alleen maar de kogge veel geld verkwanzeld.
 • K. Kanis

  1 maand geleden
  H. Osinga: Het is een Rijksmonument. Dus .....
 • henk dijk

  1 maand geleden
  gemeente kampen kan dat wel betalen die heeft geld zat. anders smijten ze het geld ook maar over de balk .
 • H. Osinga

  1 maand geleden
  Als een eigenaar iets aan zijn huis heeft (betonrot of fundament verzakt door waterstand hoger/lager enz) dan moeten ze er zelf voor opdraaien. Kerk dus ook, vind ik.