Wie zijn toch die mensen van Burgwalstraat 26 in Kampen?

videoWie zijn toch die bewoners van de Burgwalstraat 26? Kim Kok vertelt met eendaagse expositie in woord en beeld het verhaal van een groep mensen met hersenletsel die bij elkaar wonen in een complex in Kampen.

,,De passie vastleggen van de bewoners. Een dagje met ze op stap gaan, foto's maken van hun belevenissen en hun verhaal vertellen. Ik was nog maar een maand in dienst toen ik besloot dat ik dit wilde doen. Ik ben met alle bewoners gaan praten en al snel kwamen de verhalen los. Van de bewoner die graag een keer met zijn hond naar het strand wilde, iemand die wilde koken met een sterrenkok en een vrouw die de Nieuwe Kerk wilde bezoeken, vanuit haar liefde voor het koningshuis. Kort daarna overleed haar moeder. Ze had zoveel steun van die ene dag in Delft die haar zo blij had gemaakt.’’

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.