Over twee jaar (op 24 februari 2021) viert Wilsum het 700-jarig bestaan. Het bestuur van Dorpsbelangen Wilsum wil hier uitgebreid aandacht aan besteden. Het bestuur heeft aan de inwoners van Wilsum gevraagd om ontwerpen in te leveren voor een logo voor dit project. Op de foto de Hervormde Kerk, de oudste kerk van Overijssel die rond het jaar 1000 is gebouwd.
Volledig scherm
Over twee jaar (op 24 februari 2021) viert Wilsum het 700-jarig bestaan. Het bestuur van Dorpsbelangen Wilsum wil hier uitgebreid aandacht aan besteden. Het bestuur heeft aan de inwoners van Wilsum gevraagd om ontwerpen in te leveren voor een logo voor dit project. Op de foto de Hervormde Kerk, de oudste kerk van Overijssel die rond het jaar 1000 is gebouwd. © Foto Freddy Schinkel

Wilsum raakt langzaam in de ban van 700 jaar stadsrechten

In Wilsum groeit de koorts over een bijzonder jubileum dat volgens een groeiende groep inwoners van het dorp groots gevierd moet worden: zevenhonderd jaar stadsrechten. Het ruim achthonderd inwoners tellende dorp mag dan al sinds 1937 geen zelfstandige gemeente meer zijn, z’n stadsrechten zijn ouder dan die van Kampen. Ze werden vermoedelijk al voor 1321 toegekend door de bisschop van Utrecht.