Tijdens het noodweer van afgelopen vrijdag zijn er tientallen bomen gesneuveld binnen de gemeente Kampen. In het Stadspark lag een grote wilg in het water.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens het noodweer van afgelopen vrijdag zijn er tientallen bomen gesneuveld binnen de gemeente Kampen. In het Stadspark lag een grote wilg in het water. © Freddy Schinkel

Windhoos Kampen veroorzaakt schade én kansen voor hergebruik hout

De windhoos die vrijdagavond over Kampen trok heeft volgens een eerste inschatting van de gemeente voor ongeveer 150.000 euro aan schade veroorzaakt. Ook werden meer bomen ontworteld dan de gemeente dacht. Werd er zaterdag nog gesproken over 120 bomen, begin deze week stond de teller al op 150 bomen. ,,Voor Kamper begrippen best wel veel”, aldus openbare ruimte-wethouder Jan Peter van der Sluis. 

0 reacties

  1. Politie Kampen ziet minder inbraken maar meer overlast en oplichting in coronatijd
    PREMIUM

    Politie Kampen ziet minder inbraken maar meer overlast en oplichting in coronatijd

    Corona heeft vorig jaar een merkbare invloed gehad op de criminaliteitscijfers in Kampen. Traditionele vormen als woninginbraken daalden flink, terwijl het aantal meldingen van overlast fors toenam. Beide doordat mensen vanwege de coronacrisis veel meer thuis waren. Ook digitale criminaliteit groeide, doordat criminelen hun werkterrein verlegden van inbreken naar stelen via internet of WhatsApp, blijkt uit de jaarlijkse analyse van de politie in Kampen.