In juni demonstreerden sympathisanten, medewerkers en cliënten van Welzijn en stichting De Kern tegen de voorgenomen bezuinigingen door de gemeente Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
In juni demonstreerden sympathisanten, medewerkers en cliënten van Welzijn en stichting De Kern tegen de voorgenomen bezuinigingen door de gemeente Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Woedende inwoners van Kampen gaan opnieuw demonstreren tegen bezuinigingen gemeente: ‘Dit is waanzin’

Opnieuw komen Kampenaren in actie tegen de aangekondigde bezuinigingen in de gemeente. Verschillende organisaties demonstreren op 27 augustus onder de naam ‘Stop Armoede Kampen’, voorafgaand aan het eerste raadsspreekuur en raadsvergadering na de zomervakantie.

  1. Opkomst demonstratie Kleurrijk Kampen gering: 'Kampen heeft niet de cultuur om te gaan protesteren’
    PREMIUM

    Opkomst demonstra­tie Kleurrijk Kampen gering: 'Kampen heeft niet de cultuur om te gaan proteste­ren’

    Ongeveer honderd mensen hebben vanavond de demonstratie bijgewoond rondom het thema ‘Kleurrijk Kampen’ op het Burgemeester Berghuisplein voor het gemeentehuis. De organiserende werkgroep vond het hoog tijd worden dat er ook in Kampen aandacht was voor discriminatie en (non)tolerantie, maar trok het thema verder dan alleen huidskleur en afkomst. Er was ook aandacht voor discriminatie vanwege seksuele geaardheid en beperkingen.