Raadsleden, zoals Beent Keulen (VVD, met stropdas) worden bij aankomst aangeklampt door demonstrerende woonwagenbewoners.
Volledig scherm
PREMIUM
Raadsleden, zoals Beent Keulen (VVD, met stropdas) worden bij aankomst aangeklampt door demonstrerende woonwagenbewoners. © Foto Freddy Schinkel

Woonwagendemonstratie bij Kamper stadhuis: “Wij willen vakken!”

En opnieuw stond donderdagavond het Burgemeester Berghuisplein vol met demonstranten; was het woensdag een demonstratie tegen discriminatie, donderdag was het de beurt aan de woonwagenbewoners – en een klein plukje demonstranten van Welzijn Kampen die vorige week dinsdagavond ook al protesteerden tegen de gemeentelijke bezuinigingen.

  1. Smogwaarschuwing, smogalarm: dit is de komende dagen wel en niet verstandig
    PREMIUM
    KAART

    Smogwaar­schu­wing, smogalarm: dit is de komende dagen wel en niet verstandig

    Het wordt de komende week warm. Zo warm zelfs dat het RIVM voor in ieder geval donderdag en vrijdag een smogwaarschuwing heeft afgegeven. Met name op de Veluwe en ook in de Achterhoek is er een slechtere luchtkwaliteit. Wie weet volgt de daaropvolgende dagen, als het nog heter wordt en de luchtkwaliteit mogelijk verder verslechterd, een smogalarm. Kunnen we dan nog sporten? Of is het überhaupt stom om naar buiten te gaan? Zes vragen en antwoorden.