De provincie Overijssel is gegonnen langs de N765/Frieseweg met het kappen van 220 populieren langs de parallelweg en de hoofdrijbaan tussen de Noorderrandweg en de Ramspolbrug.
Volledig scherm
De provincie Overijssel is gegonnen langs de N765/Frieseweg met het kappen van 220 populieren langs de parallelweg en de hoofdrijbaan tussen de Noorderrandweg en de Ramspolbrug. © Freddy Schinkel

Zaag slaat toe bij honderden populieren langs Frieseweg bij Kampen

De provincie Overijssel is maandag begonnen met de kap van 220 populieren langs de Frieseweg bij Kampen. De bomen nabij Ramspol zijn zo oud dat ze vervangen moeten worden, stelt Overijssel. De kap zorgt voor lichte verkeershinder.

De afgelopen jaren braken er volgens de provincie ‘met grote regelmaat’ takken van de bomen. Daarom is in overleg met de gemeente Kampen besloten ze nu alvast te kappen. In het najaar wordt ook de weg zelf aangepakt.

Nieuw leven

De oude bomen krijgen een nieuw leven als vogelhuisje, bijenhotel, picknickbank of tafel, zo heeft de provincie bedacht. Takken en ander resthout dat niet geschikt is voor hergebruik wordt versnipperd.