Volledig scherm
EéŽn van de belangrijkste voordelen van glasvezel is de hoge snelheid. © ANP

Zalk en Kamperveen gaan samen met Veluwe voor glasvezel

Het buitengebied van de gemeente Kampen krijgt glasvezel. Behalve Zalk en Kamperveen. Begin volgend jaar wordt de behoefte aan de westkant van de IJssel gepeild.

,,Binnenkort wordt begonnen met het in kaart brengen van het gebied, zoals de ligging van de buitenlijnen. Mijn verwachting is dat eind januari begonnen wordt met de vraagbundeling", zegt Arnita van der Weerd. Zij is voorzitter van de stichting BB-NoW, die zich inzet voor glasvezel op het platteland in de gemeente Kampen. Meldt minimaal 50 procent van de bewoners zich aan, dan wordt ook deze plattelandsstreek voorzien van sneller internet. Het netwerk wordt beheerd door het Communications Infrastructure Fund (CIF), een investeringsfonds van Rabobank.

Inhaalslag

Maandag werd bekend dat in de Kop van Overijssel glasvezel wordt aangelegd. In de afgelopen week werd een flinke inhaalslag gemaakt, waardoor 61 procent van de bewoners zich aanmeldde en de aanlegdrempel werd gehaald. Tot dit gebied behoort ook het buitengebied van Kampen aan de oostkant van de IJssel, zoals Kampereiland en de Koekoekspolder. Van der Weerd: ,,Zalk en Kamperveen zijn hierdoor de enige delen van het buitengebied in Overijssel waar glasvezel nog geen zekerheid is."

Dat heeft vooral een praktische reden. Vanwege de ligging is besloten om Zalk en Kamperveen aan de campagne voor de Veluwe toe te voegen. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!