De markt op de Plantage krijgt vanaf zaterdag een ruimere opstelling vanwege de coronacrisis.
Volledig scherm
De markt op de Plantage krijgt vanaf zaterdag een ruimere opstelling vanwege de coronacrisis. © Freddy Schinkel

Zaterdagmarkt Kampen in ‘corona-opstelling’

In verband met de verscherpte maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus krijgt de zaterdagmarkt in Kampen een andere opstelling. In plaats van met de ruggen tegen elkaar komen de kramen nu tegenover elkaar te staan op de Plantage.

Daartoe hebben de marktkooplieden in overleg met marktmeester Jan Mulder en burgemeester Bort Koelewijn besloten.

Door deze opstelling, die mogelijk wordt doordat omringende horecabedrijven gesloten zijn, ontstaat een groot middenterrein dat het bezoekers makkelijker maakt om tenminste 1,5 meter afstand te houden. Volgens woordvoerder Jacob Hoogstede van de Ambulante Handel zullen de kramen bovendien verder uit elkaar komen te staan en wordt er op de markt éénrichtingsverkeer ingesteld.

Boa's

„Bezoekers kunnen de markt aan de kant van de Oudestraat binnen lopen en er aan de kant van de Hofstraat weer uit”, zegt Hoogstede. „We zetten medewerkers bij de toegangen om er voor te zorgen dat niet te veel mensen tegelijk de markt op lopen. Boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren, red.) van de gemeente houden ook een oogje in het zeil.”

Volgens Hoogstede zullen ondanks de coronacrisis alle marktkooplieden die normaliter op de zaterdagmarkt staan ook in deze nieuwe situatie aanwezig zijn.