Het filiaal van Rabobank Kampen gaat ook na corona niet meer open. Het is een van de filialen die wordt gesloten nu online bankieren steeds meer terrein wint.
Volledig scherm
PREMIUM
Het filiaal van Rabobank Kampen gaat ook na corona niet meer open. Het is een van de filialen die wordt gesloten nu online bankieren steeds meer terrein wint. © Freddy Schinkel

Zelfs Kampen (ruim 50.000 inwoners) is al te klein voor de Rabobank

Op de halve dagen dat de Rabobank in Kampen het kantoor nog open had (voor corona) kwamen er zo'n tien klanten. Daar kun je een kantoor niet voor open houden. Dat snapt iedereen, denkt regio-directeur Mirjam Kerkdijk van Rabobank IJsseldelta. Maar waar houdt het dan op als zelfs een stad van 50.000 inwoners niet eens meer een bankfiliaal waard is; waar zelfs een bank die ‘dichtbij de mensen wil staan’ de deuren sluit? En is dat erg?

5 reacties

 • aalt dokter

  3 weken geleden
  Waar moeten ouderen heen die een probleem hebben en dit persoonlijk willen doorspreken?? Telefonisch? Ook zo onpersoonlijk.Geen bezit van computer of iets dergelijks hebbend moeten zij daar voor een trein/busreis maken naar Zwolle of een van de omliggende grotere plaatsen?? Waar blijft die zogenaamde service waar ze zo graag reclame mee maken? Het geld brengen is wel goed, kunnen zij mee spelen, maar services verlenen gaat dus niet meer op.
 • GH Elsendoorn

  4 weken geleden
  Ik denk met zijn allen overstappen naar de regiobank. https://www.regiobank.nl/vind-een-adviseur-bij-u-in-de-buurt.html
 • E.J. Schraa

  4 weken geleden
  Niet verwacht dat RABO na de decimering van het kantoor Meeuwenplein echt helemaal zou verdwijnen. Voor mij, zelf geboren naast/boven het filiaal aan de Wilhelminalaan, voelt het als het eind van een tijdperk. Ik hoop dat de afstortmachine voor contant geld een plekje houdt in Kampen. Een kleinigheid misschien, maar erg handig en noodzakelijk voor marktkooplieden, mkb en penningmeesters van verenigingen.
 • H. Ties

  4 weken geleden
  wordt tijd voor de oude sok. Banken doen maar wat ze willen service is er niet meer bij. Als we massaal ons geld van de rekening afhalen blijven ze nergens.
 • John van Oss

  4 weken geleden
  Gewoon allemaal overstappen naar ander bank, zal ze leren...
 1. KAART | Minder nieuwe coronabesmettingen, maar Staphorst en Zutphen schieten wel in het rood
  PREMIUM
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Minder nieuwe coronabe­smet­tin­gen, maar Staphorst en Zutphen schieten wel in het rood

  In Oost-Nederland is het aantal nieuwe corona-besmettingen in vergelijking met een etmaal eerder met 31 personen verlaagd. Het aantal nieuwe besmettingen in 24 uur kwam uit op 655. Met name Staphorst en Zutphen vielen in negatieve zin op. In de Overijsselse gemeente ging het aantal positieve tests van 46,7 naar 75,8 positieve tests per 100.000 inwoners. In de Gelderse gemeente ging het om een stijging van 37,6 naar 58,4.
 2. Overijssel, Gelderland en Flevoland roepen Den Haag op tot samenwerking om de bruine vloot te redden: ‘Schepen liggen nu verloren aan de kade’
  PREMIUM

  Overijssel, Gelderland en Flevoland roepen Den Haag op tot samenwer­king om de bruine vloot te redden: ‘Schepen liggen nu verloren aan de kade’

  De bruine vloot in Oost-Nederland gaat zwaar gebukt onder de coronamaatregelen. Samen met Friesland en Utrecht hebben Gelderland, Overijssel en Flevoland nu een brief naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin ze vragen om verder te kijken dan snelle steun voor de passagiersvaart met traditionele zeilschepen. De Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum (CDA) roept Den Haag op de handen ineen te slaan: ,,We bieden het nieuwe kabinet een kans voor open doel.”
 1. Bijzondere nacht voor hotelgasten met spontaan Go Ahead Eagles-feest
  Play

  Bijzondere nacht voor hotelgas­ten met spontaan Go Ahead Eag­les-feest

 2. Rust in Gaza lijkt ver weg, ook tijdens einde van de Ramadan
  Play

  Rust in Gaza lijkt ver weg, ook tijdens einde van de Ramadan