Het filiaal van Rabobank Kampen gaat ook na corona niet meer open. Het is een van de filialen die wordt gesloten nu online bankieren steeds meer terrein wint.
Volledig scherm
PREMIUM
Het filiaal van Rabobank Kampen gaat ook na corona niet meer open. Het is een van de filialen die wordt gesloten nu online bankieren steeds meer terrein wint. © Freddy Schinkel

Zelfs Kampen (ruim 50.000 inwoners) is al te klein voor de Rabobank

Op de halve dagen dat de Rabobank in Kampen het kantoor nog open had (voor corona) kwamen er zo'n tien klanten. Daar kun je een kantoor niet voor open houden. Dat snapt iedereen, denkt regio-directeur Mirjam Kerkdijk van Rabobank IJsseldelta. Maar waar houdt het dan op als zelfs een stad van 50.000 inwoners niet eens meer een bankfiliaal waard is; waar zelfs een bank die ‘dichtbij de mensen wil staan’ de deuren sluit? En is dat erg?

5 reacties

  • aalt dokter

    2 jaar geleden
    Waar moeten ouderen heen die een probleem hebben en dit persoonlijk willen doorspreken?? Telefonisch? Ook zo onpersoonlijk.Geen bezit van computer of iets dergelijks hebbend moeten zij daar voor een trein/busreis maken naar Zwolle of een van de omliggende grotere plaatsen?? Waar blijft die zogenaamde service waar ze zo graag reclame mee maken? Het geld brengen is wel goed, kunnen zij mee spelen, maar services verlenen gaat dus niet meer op.
  • GH Elsendoorn

    2 jaar geleden
    Ik denk met zijn allen overstappen naar de regiobank. https://www.regiobank.nl/vind-een-adviseur-bij-u-in-de-buurt.html
  • E.J. Schraa

    2 jaar geleden
    Niet verwacht dat RABO na de decimering van het kantoor Meeuwenplein echt helemaal zou verdwijnen. Voor mij, zelf geboren naast/boven het filiaal aan de Wilhelminalaan, voelt het als het eind van een tijdperk. Ik hoop dat de afstortmachine voor contant geld een plekje houdt in Kampen. Een kleinigheid misschien, maar erg handig en noodzakelijk voor marktkooplieden, mkb en penningmeesters van verenigingen.
  • H. Ties

    2 jaar geleden
    wordt tijd voor de oude sok. Banken doen maar wat ze willen service is er niet meer bij. Als we massaal ons geld van de rekening afhalen blijven ze nergens.
  • John Oosting

    2 jaar geleden
    Gewoon allemaal overstappen naar ander bank, zal ze leren...