Volledig scherm
De inzittenden van het busje zijn aangehouden © Win Schluter

Zes mensen aangehouden voor steekpartij Kampen

KAMPEN - Aan de Dr. Damstraat in Kampen zijn zaterdagochtend rond 8.30 uur zes verdachten aangehouden naar aanleiding van een steekincident bij het winkelcentrum Flevowijk in die stad, laat politiechef Johan Ekkel via Twitter weten. Het onderzoek loopt nog. Een persoon zou lichtgewond zijn geraakt bij de steekpartij.

Getuigen meldden dat er een ruzie was geweest en dat een aantal personen daarna wegreed in een wit busje. Een getuige heeft gezien dat op de parkeerplaats van het winkelcentrum het witte busje met buitenlands kenteken stond. De politie meldt dat het om een woordenwisseling ging aan de Lelystraat in Kampen.

De politie heeft de inzittenden van dat busje, mannen en vrouwen, aangehouden. Een van de inzittenden wilde niet meewerken en is door de politie tegen de grond gewerkt en geboeid afgevoerd. Drie mannen en drie vrouwen zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden. Er wordt onderzoek gedaan naar welke manier de personen betrokken waren bij het incident. De getuige had het idee dat zich voor zijn ogen een filmscenario afspeelde.