Volledig scherm
Foto: Jaap Selles

'Zet wethouder onder druk, zodat wij een gunstigere huur krijgen'

In een bomvolle raadszaal luidde zwemvereniging Deltasteur woensdagavond de noodklok. Voorzitter Han de Rooij vroeg de politiek om in actie te komen, zodat de huur in het nieuwe zwembad De Steur lager wordt.

"Zet de wethouder onder druk, zodat hij exploitant Sportfondsen opdraagt de onderhandelingen met ons te heropenen, waardoor er voor ons gunstigere tarieven komen om het zwembad te huren." Dat pleidooi hield De Rooij tijdens het raadsspreekuur.

Of dat ook gaat gebeuren, bleef onduidelijk. De politieke partijen beperkten zich tot het stellen van vragen en lieten zich niet in hun kaarten kijken. Partijen waren vooral benieuwd hoe lang Deltasteur al wist van de forse huurverhoging. Die lijkt als een duveltje uit een doosje te komen, terwijl de exploitatie bijna 2 jaar geleden is gegund.

Volgens De Rooij is altijd gesproken over vergelijkbare tarieven als in het oude zwembad. Alleen wordt de lengte van het zwembad gehalveerd van 50 tot 25 meter. De Rooij rekende er op dat de prijs ook geindexeerd zou worden. Pas Hij rekende dat de prijs gehalveerd werd, omdat het bad ook kleiner wordt. Dat bleek niet zo te zijn.

Deltasteur moet in het nieuwe bad 65.000 euro huur betalen. Dat is ruim een verdubbeling. De contributie voor seniorleden kan stijgen tot 500 euro per jaar. "Zwemmen dreigt in Kampen een elitesport te worden", voorspelde De Rooij.