Michiel de Groot, voorzitter van Binnenstad Ondernemers Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel de Groot, voorzitter van Binnenstad Ondernemers Kampen. © Frans Paalman

Zo reken je af met criminele asielzoekers: Kampen weet wel hoe Hardenberg het moet aanpakken

Hoe maak je een einde aan de grote overlast van een kleine groep asielzoekers, zoals nu volop speelt in Hardenberg? In Kampen, waar ze eerder gebukt gingen onder dezelfde ellende, denken ze na jaren zoeken het ultieme wapen in handen te hebben.

25 reacties

 • P Hendriksen

  2 weken geleden
  #NEXIT Nederland weer soeverein en vrij van overheersende EU regels. Verscheur 't Schengen akkoord en handhaaf de asielwet. Asielzoekers horen in 't 1e veilige land asiel aan te vragen, niet in 't land met de beste sociale voorzieningen en slapste handhaving. Extreem links helpt ze door de IND vragen heen. Zeg dat je homo bent, zeg dit zeg dat. En documenten moet je vernietigen, want ze zijn allen minderjarig. De stentor is ook een deug krant, weinig kritiek op asielneppers.
 • Ton Ruygrok

  2 weken geleden
  Er is geen Asiel probleem, als een ieder die graag ziet dat NL deze mensen opneemt, er zelf nu eerst eens een stuk of 40 of meer in huis neemt er zorg voor draagt en hen onderhoud. Te beginnen bij W A. Rutte, Kaag enz. Dan kan kunnen we er nog ontelbaren plaatsen. Dan hoeft de Burger en Maatschappij daar niet mee belast te worden. A.Ruygrok, Monster.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Yvonne Koster, helemaal met je eens. Onze overheid wordt gekenmerkt door vergaande slapheid. De oplossinggerichtheid ontbreekt.
 • Yvonne Koster

  2 weken geleden
  Alle reacties gelezen. Maar ik mis een stringentere aanpak. In feite heeft de Overheid een machtig wapen in handen. Vele landen krijgen geld voor ontwikkelingshulp, niet dat dit geld daar ook voor wordt besteed, maar dat is een ander verhaal. De werkenden buitenlanders die terug zijn gegaan, krijgen iedere maand geld, ook kinderbijslag enz. Deze uitbetaling stop zetten, net zo lang tot deze landen bereidt zijn hun voormalige inwoners terug te nemen. Volgens mij is dit de enige manier.
 • B Kramer

  2 weken geleden
  Aan: Marion van Kooij en al die anderen, die denken dè oplossing te hebben gevonden: "terugsturen naar land van herkomst" kan niet. Die landen accepteren hen n.l. niet omdat ze zelf al problemen genoeg hebben. En de term "veiligelanders" is ook misleidend: er mag dan wel geen oorlog of vervolging zijn, er is ook geen eten, geen werk, geen woning, geen sociale en medische voorzieningen. Mijns inziens: zowel allochtone als autochtone misdragingen op gelijke wijze (zwaarder) straffen!