Terugkeer van oud-Hollandse dieren in het Zoddepark van stichting Philadelphia in IJsselmuiden. Ineke Schrijer, Joey Verduin en Marieke van Ommen staan op de foto met een Hollandse Toggenburger geit.
Volledig scherm
PREMIUM
Terugkeer van oud-Hollandse dieren in het Zoddepark van stichting Philadelphia in IJsselmuiden. Ineke Schrijer, Joey Verduin en Marieke van Ommen staan op de foto met een Hollandse Toggenburger geit. © Foto Freddy Schinkel

Zoddepark in IJsselmuiden is nu een verzameling ‘Levend Erfgoed’

Het varken is nu een bonte Bentheimer, in de duivenkooi zit nu een oud-Hollandse kapucijnduif, in de konijnenkooi huppelt een oranje thrianta rond, in de schapenwei staat een blauwe Texelaar en de bruine dwerggeitjes zijn vervangen door de Hollandse bonte geit, de landgeit en de Nederlandse toggenburger. Het Zoddepark in IJsselmuiden keert terug naar de basis van het Nederlandse vee.

 1. Ontredderde vrouw in stadspark Kampen werd opgevangen door feestgangers: ‘Ze zei verkracht te zijn’
  PREMIUM
  met video
  11

  Ontredder­de vrouw in stadspark Kampen werd opgevangen door feestgan­gers: ‘Ze zei verkracht te zijn’

  Het zedendelict in het stadspark van Kampen zou gaan om een verkrachting. Het ontredderde slachtoffer verklaarde dat zelf aan passerende feestgangers die zich over haar ontfermden, vertelt een van hen. ,,Ze gaf de politie gelijk een signalement.’’ Een 18-jarige man uit Dronten is aangehouden als verdachte. De politie zwijgt nog in alle talen over het incident.
 2. Kampen krijgt een ‘Rose Wolk’ als veilige haven voor de LHBTI-gemeenschap
  PREMIUM

  Kampen krijgt een ‘Rose Wolk’ als veilige haven voor de LHB­TI-gemeen­schap

  De ‘Rose Wolk’: onder die noemer houden jongeren uit de Kamper LHBTI-gemeenschap de komende tijd een aantal bijeenkomsten in ’t Ukien, ondersteund door Welzijn Kampen. Met als doel uiteindelijk nog meer dan die drie bijeenkomsten te organiseren, om zodoende Kampen kennis te laten maken met alle letters uit het gender-alfabet. En vooral om een veilige plek te creëren, want er valt nog best wel wat te verbeteren.