De omgeblazen caravan belandde niet in het water.
Volledig scherm
De omgeblazen caravan belandde niet in het water. © Stefan Verkerk

Zoef! Wind blaast Duitse caravan van de weg op N50 bij Kampen

Met de harde wind van vandaag is het niet heel handig om met je caravan of aanhanger op weg te gaan. Een stel Duitsers kwam daar echter te laat achter. Hun caravan werd weggeblazen op de N50 bij Kampen.

Het voorval gebeurde bij de Eilandbrug. De caravan zat achter een bestelbusje, maar was niet bestand tegen de windstoten. In eerste instantie kwam de caravan op z’n kant op de weg te liggen en vlak daarna schoot deze door richting het water. Gelukkig voor de eigenaren, kwam de caravan vlak voor het water tot stilstand en bleef het object in het gras naast de weg liggen.

Het ongeluk zorgde voor veel rotzooi. Onder andere een gasfles kwam in het gras te liggen. Gevaar leverde dit niet op, want het ontsnapte gas werd weggeblazen door de wind. De bestuurders van de auto raakten niet gewond.

Markerwaarddijk afgesloten

Ook op andere plekken in Oost-Nederland moeten automobilisten goed opletten vanwege de harde wind. Zo is de Markerwaarddijk (N307) tussen Lelystad en Enkhuizen sinds vanochtend 11:00 uur gesloten voor vrachtwagens en auto’s met een aanhanger. Dit kan tot het begin van de avond duren, verwacht de provincie Flevoland.