Gisteren werden honden van het Search and Rescue team ingezet. Ook vandaag bleef het zoeken nog zonder resultaat.
Volledig scherm
Gisteren werden honden van het Search and Rescue team ingezet. Ook vandaag bleef het zoeken nog zonder resultaat. © Foto Freddy Schinkel

Zoektocht naar vermiste vrouw (43) uit Kampen gaat ook vandaag door

De zoektocht naar een 43-jarige vrouw uit Kampen, langs de oevers van de IJssel nabij de Eilandbrug, wordt vandaag voortgezet met speciale opsporingsapparatuur uit Urk.

Zondag en maandag werd ook al gezocht rondom de brug naar de vrouw, die zaterdagavond verdween. Omdat haar fiets werd aangetroffen onderaan de Eilandbrug concentreert de zoekactie zich in deze omgeving. 

Helikopter

Vanaf het moment van het aantreffen van de fiets heeft de politie boten en een helikopter ingezet om de vrouw op te sporen. Maandag werd daarbij ook gebruik gemaakt van apparatuur die ook onder water kan zoeken, maar tot dusver tevergeefs. 

Ook de inzet van speurhonden van het Search and Rescue team leverde nog geen resultaat op. Dat team was opgeroepen door een deel van de familie van de vrouw. De zoektocht van vandaag wordt onder meer uitgevoerd met apparatuur van Urk, van de landelijke politieeenheid.

Kritiek

Enkele familieleden leverden maandag kritiek op de in hun ogen te late reactie van de politie, die een dag na de vermissing van de vrouw een Burgernet-melding inzette om het publiek te betrekken bij de zoekactie. Dat systeem zou zondagochtend te laat zijn ingezet, was de kritiek van die familieleden, die pas bij het zien van het signalement op de hoogte zouden zijn gebracht van het feit dat de vrouw werd vermist. 

De politie erkent dat bij het versturen van het Burgernet-bericht inderdaad geen afzonderlijk contact is geweest met alle familieleden van het gezin. ,,Dat is niet logisch en praktisch’’, aldus politiewoordvoerder Ruud Visser. ,,Voor deze situatie hebben we daar een uitzondering in gemaakt. Maar dat is niet gebruikelijk.’’