Volledig scherm
The Monolith Deathcult © Labrini Gouma van SoundForce Images.

Zware metal in 't Ukien in Kampen

KAMPEN - Het gaat donderen in Kampen. Vier loodzware bands staan zaterdag 5 november op het tweede Off The Record Festival in ‘t Ukien. De opener en hoofdact komen uit het buitenland, respectievelijk Scythian Fall uit Duitsland en Cowboys & Aliens uit België. Daar tussenin staan twee plaatselijke bands: Stone in Egypt en The Monolith Deathcult.

„Cowboys & Aliens bestaan twintig jaar, we hebben in het verleden al met ze gespeeld”, zegt Tjeerd de Jong, organisator van het festival, zanger/gitarist van Stone in Egypt én eigenaar van platenzaak en -label Off The Record. The Monolith Deathcult wijkt in muzikaal opzicht het meest af van de andere drie bands, zegt De Jong. Deze Kamper band speelt deathmetal met een industrieel tintje. Tijdens het festival zal een luxe uitgave van het album Trivmvirate uit 2008 voor het eerst verkrijgbaar zijn, niet toevallig uitgegeven op het label van De Jong.
De overige bands vat hij samen onder de noemer ‘stonerrock’, hoewel er genoeg nuanceverschillen zijn. Zijn eigen Stone in Egypt maakte dit jaar een comeback met het album Feed the Void, nadat vorig jaar al een verzamelaar verscheen. De band stond jaren op non-actief.
De Jong wil van het Off The Record Festival een vaste waarde maken op de concertagenda. Kaarten kosten aan de deur 10 euro, in de voorverkoop 7,50 euro.
www.offtherecordshop.nl