Volledig scherm
Deltasteur demonstreert in het gemeentehuis tegen de contributie . Het nieuwe huurcontract voor het nieuwe zwembad De Steur zet bij zwemvereniging Delta Steur in Kampen het water aan de lippen. © Freddy Schinkel

Zwemclub in nood hoeft niet te rekenen op subsidie van gemeente Kampen

KAMPEN - Zwemvereniging Deltasteur hoeft niet te rekenen op een extra bijdrage van de gemeente Kampen. Die wil het om de zwemtarieven in het nieuwe zwembad De Steur te kunnen betalen. Dat zei wethouder Geert Meijering (CDA) donderdagavond.

Deltasteur vreest met ingang van het nieuwe jaar jaarlijks 65.000 euro kwijt te zijn aan het huren van het zwembad, in plaats van de huidige 30.000 euro. GroenLinks-fractievoorzitter Nieke Jansen liet weten te vrezen voor een 'duur zwembad zonder zwemmers'.

Volgens wethouder Meijering moet het Deltasteur in de loop van de tijd duidelijk zijn geworden dat de tarieven zouden stijgen. Een extra subsidie zit er volgens hem niet in. Deltasteur kan wat hem betreft beter in gesprek gaan met exploitant Sportfdonsen over de nieuwe tarieven. Meijering zei wel in een toekomstig gesprek met Sportfondsen de zaak nogmaals aan te kaarten.