Volledig scherm
Het eerste water stroomt in het nieuwe zwembad van Kampen. In januari 2017 gaat zwembad de Steur open. © Jaap Selles

Zwemclub Kampen schreeuwt om hulp van politiek

KAMPEN - Zwemvereniging Deltasteur laat woensdagavond letterlijk van zich horen. Met een lawaaipetitie in het stadhuis wordt bij de politiek aandacht gevraagd voor de benarde positie waarin de club zich bevind.

'Demonstreer tegen de forse verhoging van de contributie door fouten van anderen!' klinkt het strijdvaardig. In het gemeentehuis is woensdag om 19.00 uur het raadsspreekuur.

Daar wordt de politiek gevraagd om actie te ondernemen. Deltasteur is boos dat de huurprijs in het nieuwe zwembad De Steur gelijk blijft, terwijl het bad in grootte halveert. Het gevolg is dat de vereniging meer uren moet huren, de kosten fors stijgen en de leden uiteindelijk meer contributie moeten betalen. Exploitant Sportfondsen zegt in haar recht te staan, omdat zij zich aan de aanbesteding houdt.

'Is de gemeente zich bewust van de gevolgen? We willen met z'n allen trots zijn op het nieuwe zwembad en vooral genieten van veel zwemplezier. Maar dan moet het wel betaalbaar blijven', vindt de zwemclub.

Ook is de vereniging een online petitie gestart. Dinsdagochtend staat de teller op 350 steunbetuigingen. Deltasteur wil er zeker 1.000 inzamelen.