3 simpele manieren om je avocado sneller te laten rijpen
Koken & etenIedereen kent het probleem wel: je hebt een avocado nodig om een heerlijke guacamole te maken, maar in de winkel vind je alleen nog keiharde exemplaren. Op deze 3 manieren bespoedig je het rijpingsproces van je avocado.
Delen per e-mail
1. Gebruik de oven
Om je avocado supersnel te laten rijpen heb je een oven, een vel aluminiumfolie en een vel bakpapier nodig. Verwarm de oven voor op 90 graden Celsius, wikkel je avocado in aluminiumfolie en plaats hem vervolgens op een vel bakpapier in de oven.
Terwijl de avocado opwarmt in de oven, zorgt de aluminiumfolie ervoor dat het ethyleengas dat vrijkomt dicht bij de avocado blijft, waardoor het rijpingsproces in overdrive gaat.
Afhankelijk van hoe rijp je avocado al was voor je hem in de oven stopte, duurt dit proces 10 tot 50 minuten. Haal de avocado als hij zacht is uit de oven, en laat afkoelen in de koelkast voor gebruik.
2. Gebruik een papieren zak
Heb je nog enkele dagen de tijd om je avocado rijp te krijgen? Stop hem in een papieren zak, sluit deze en zet ‘m ergens in de keuken.
De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas dat een avocado loslaat op één plek blijft, waardoor het rijpingsproces sneller gaat. In een dag of 4 zou je avocado rijp moeten zijn.
3. Gebruik een extra stuk fruit
Ongeveer hetzelfde proces als hierboven, met een extraatje. Doe je avocado samen met een banaan in de zak en sluit goed af. Omdat een banaan ook ethyleengas loslaat zal het proces dubbel zo snel gaan.
Zo snijd je een avocado slim:
Verder in het nieuws
-
En is het wat? Chef-kok over kerstbox van AH: ‘Het is veel lastminutewerk’
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot. Producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en geeft antwoord op de vraag: en, is het wat? Ditmaal test chef-kok Severine Meijer de Allerhande Kerstbox. -
Wat Eten We Vandaag: Carpaccio met frisse salade
Doet het altijd goed, deze gouwe ouwe: klassieke carpaccio van flinterdun gesneden ossenhaas. Mét de favoriete smaakcombinatie Parmezaanse kaas en pijnboompitten. -
Chocopasta voor baby's ‘meest misleidende product’ volgens voedselwaakhond
De Kleine Keuken Chocopasta voor baby's krijgt van de organisatie Foodwatch het Gouden Windei 2019. De organisatie, die zichzelf voedselwaakhond noemt, organiseert elk jaar de verkiezing van het meest misleidende voedingsproduct. -
Koken & eten Deze tien bakkers mogen bakken in de tent van Heel Holland Bakt
Het zevende seizoen van Heel Holland Bakt is begonnen met een serie taarten die vijftig bakkers lieten proeven aan de jury. Er bleven er tien over. Eentje probeerde het vorig jaar al, maar kwam nu wél door de voorronde. -
PREMIUM
Voor jou getest Deze champagnes onder de veertig euro zijn alle negen top
Kleine wijnboeren brengen steeds vaker hun ambachtelijk gemaakte champagne onder eigen etiket op de markt. Ons panel proefde er negen onder de 40 euro. ‘Deze smaakt echt bloedstollend zuiver.’
-
PREMIUM
Koolhydraatarme kerstdis: doe altijd olijfolie bij het water als je groente kookt
De Belgische televisiekok en bestsellerauteur Pascale Naessens kookt een kerstmaal voor verslaggever Peet Vogels. ‘Als je bloemkool te lang kookt, komen zwavelverbindingen vrij, waardoor het gaat ruiken.’ -
Wat Eten We Vandaag: Pistache-meringuetaart met frambozen
Pistache en frambozen: niet alleen de kleuren zijn helemaal kerst, de smaken zijn voor elkaar gemaakt. Dit pronkstuk zet je in een handomdraai in elkaar. In een woord: wow! -
PREMIUM
Met deze kerstdis ‘met schilderijtjes’ maak je ook kinderen blij
Verslaggever Mark Roos en zijn dochters Bente en Marnie gaan culinair aan de slag met Samuel Levie, chef en schrijver van kookboeken, waaronder Eten met Nijntje. ‘Met een goede voorbereiding hoef je niet de hele avond in de keuken te staan.’