Albert Heijn haalt Franse kip uit de schappen vanwege salmonella
Koken & etenFrans scharrelkip van Albert Heijn is niet veilig om te consumeren. Daarom haalt de supermarktketen de kipfilets en hele kippen uit de handel.
Het gaat om de AH Franse Scharrelkip, AH Franse scharrelkipfilet, AH Franse scharrelkipfiletblokjes, AH Franse scharrelkipfilethaasjes en AH Franse scharrelkip dijfilet. In de vijf scharrelkipproducten is salmonella aangetroffen.
De productnummers zijn AH Franse scharrelkip (58210161 met THT-datum 07-08-2020 en 08-08-2020, AH Franse scharrelkipfilet (58210336, met THT-datum 06-08-2020 en 07-08-2020), AH Franse scharrelkipfiletblokjes (58210340, met THT-datum 30-07-2020 en 01-08-2020), AH Franse scharrelkipfilethaasjes (58210411, met THT 07-08- 2020) en AH Franse scharrelkip dijfilet (productnummer 58210861, met THT-datum 28-07-2020, 30-07-2020, 03-08-2020 en 04-08-2020). Het gaat om een flink aantal producten, aldus woordvoerder Pauline van den Brandhof. ,,Het is heel zonde, maar we moeten het doen, de voedselveiligheid staat voorop. Het gaat om duizenden producten. Ga maar na, sommige van de kipproducten liggen in alle winkels en we hebben er duizend.”
Aankoopbedrag terug
Albert Heijn waarschuwt dat het consumeren van de scharrelkipproducten met deze houdbaarheidsdata bij onvoldoende verhitting ‘mogelijk een gevaar vormt voor de gezondheid, vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen’. Klanten krijgen het advies de kip niet te eten en terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen het aankoopbedrag terug.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Zo veel suiker zit in jouw potje pindakaas
Past jouw pindakaas in de Schijf van Vijf? In de meeste gevallen niet, signaleert het Voedingscentrum dat zes soorten onder de loep nam. -
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti met pompoenblokjes en spek
Een leuke twist op alle klassieke pasta’s als bolognese, funghi of carbonara. Deze spaghetti maak je namelijk met pompoenblokjes en spek. De geroosterde hazelnoten en chilivlokken zorgen ervoor dat alle smaken mooi in balans zijn. -
Getest: Dit is de beste inbouwvaatwasser
Wat is de beste inbouwvaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMvraag & antwoord
Alles wat je (niet) wilt weten over de hybride warmtepomp
Wie vanaf 2026 zijn cv-ketel wil vervangen, moet een hybride warmtepomp installeren, zo maakte het kabinet vandaag bekend. Maar past een warmtepomp in elk huis, wat kost-ie en zijn er wel voldoende monteurs? -
Superbespaarder
Jasmina: ‘Door onze buffer hebben we het altijd gered en geen dag zonder eten gezeten’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jasmina Borgeld (36), die van haar moeder leerde om creatief met geld te zijn.
-
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’
Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen. -
Hamburgers van McDonald's eten we steeds vaker thuis
We eten onze Big Mac steeds vaker thuis op de bank. De populairste hamburger van McDonald's werd vorig jaar 190.000 keer thuisbezorgd en inmiddels worden elke week meer dan tienduizend Big Mac's en duizenden andere maaltijden van de fastfoodketen via koeriers van Uber Eats en Thuisbezorgd.nl afgeleverd. Het bedrijf zet versneld in op uitbreiding van de maaltijdbezorging. -
Koken & Eten
Ramen groeit nog steeds in populariteit: ‘Europeanen denken vaak: huh, wat eenvoudig’
Vijf jaar geleden waren ze op één hand te tellen: ramen-restaurants. Nu wordt de Japanse soep, bekend om zijn spettergevaar, in heel Nederland geserveerd. Eén verklaring voor de opmars van de slurpnoedels volgens het jubilerende Takumi: ‘Ze scoren op social media.’