ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Als productie van eitje 14 cent kost, waarom betalen we dan dubbele? ‘Truc van de supermarkt’

Geen product in de supermarkt steeg in een jaar zo hard in prijs als het ei. Wat blijkt: de supermarkt is spekkoper. Maar ook de boer heeft financieel een uitzonderlijk goed jaar.

9 reacties

 • gerrit de Goeij

  2 maanden geleden
  De consument wil alles op 1 plaats bij elkaar kunnen kopen. De supermarkt! Daarbij is eerlijk voedsel, voor een eerlijke prijs, niet meer van deze tijd. We geven nu 8% van ons salaris uit aan levensmiddelen, in 1960 was dat 30% (bron, lto en cbs) De kleinste speler in t spel is dan de klos. We moeten, als consument, in de spiegel durven kijken en niet naar de supermarkt wijzen.
 • Hendrik Willemsen

  3 maanden geleden
  @B Straatman. Onzin....meeste eieren komen gewoon uit Nederland....
 • Marjan Bos

  3 maanden geleden
  Ja he hé, heeft men het nu pas door??? Dit is al jaren aan de gang bij alle producten!!
 • J Visser

  3 maanden geleden
  En vergeet de banken niet Jan Kelder. Voor een lening moet je een sluitend businessmodel hebben. En dat is in Nederland voornamelijk scharrel.
 • B Straatman

  3 maanden geleden
  We praten hier over eieren uit NL, maar de meeste komen uit het buitenland omdat hier de legbatterijen verboden werden. Al die bedrijven zijn 1 op 1 opgepakt en in Litouwen en Letland opgebouwd. En dit gaat straks met al ons voedsel gebeuren
 1. De Duif in Ruurlo geeft het onpersoonlijke all-you-can-eatconcept een persoonlijk tintje
  PREMIUM
  Recensie
  1

  De Duif in Ruurlo geeft het onpersoon­lij­ke all-you-can-eatconcept een persoon­lijk tintje

  In de mooie, landelijke omgeving tussen Ruurlo en Groenlo ligt De Duif, multifunctioneel café-restaurant. Lunch, feesten, partijen, outdooractiviteiten en diner; het kan allemaal. Onbeperkt à la carte zelfs. Zoveel gangen als je wil, tot de keuken sluit. Hier komen we vast niet hongerig vandaan.
  Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Zwolle, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Apeldoorn, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Rijssen-Holten, Deventer, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Oldebroek, Lelystad