Anouk Hermanides en Stephen Nieuwenhuis en hun kinderen en bedrijfsleider Pawan in het onlangs geopende vegan restaurant Copper Branch.
Volledig scherm
PREMIUM
Anouk Hermanides en Stephen Nieuwenhuis en hun kinderen en bedrijfsleider Pawan in het onlangs geopende vegan restaurant Copper Branch. © Marnix Schmidt

Anouk en Stephen willen Nederland veroveren met vegan-tegenhanger van de McDonald’s: ‘Niet doorsnee’

De Woerdense Anouk Hermanides en Stephen Nieuwenhuis hebben het er maar druk mee: naast de zorg voor hun vijf kinderen - die ze veganistisch opvoeden - openden ze in het afgelopen jaar twee veganistische restaurants in Utrecht en Rotterdam. Ze hebben de Canadese Copper Branch-formule naar Nederland gehaald en houden zich vast aan hun doelstelling: tientallen restaurants openen door heel Nederland.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”