Belgische zakenman wil lunch kopen, maar blijkt 100 miljard euro rood te staan
Een Belgische ondernemer schrok zich vorige week een ongeluk toen hij een broodje wilde kopen. De transactie mislukte, omdat er niet genoeg geld op zijn rekening stond. Hij bleek 100 miljard euro(!) in het rood te staan.
Delen per e-mail
Frédéric d’Aspremont ontdekte het gigantische gat op zijn bedrijfsrekening vorige week dinsdag. Tussen twee afspraken door wilde hij een broodje kopen, maar de man bleek z’n lunch niet te kunnen betalen. De Belg was ervan overtuigd dat er genoeg geld op zijn rekening stond, maar raadpleegde voor de zekerheid toch zijn bank-app.
De man was met stomheid geslagen toen hij zag dat het saldo van zijn bedrijfsrekening bij de bank Belfius 99.999.996.506,16 euro onder nul was gezakt. De man deelde een schermafbeelding van het negatieve saldo op Facebook. ‘Dank je Belfius’, schreef hij erbij. En ook: ‘Beter om geen hartpatiënt te zijn.’
De man nam meteen contact op met zijn bank. Het bedrijf liet volgens hem weten dat het waarschijnlijk om een fout ging, maar de ondernemer nam met die uitleg geen genoegen. ,,In het begin is het misschien grappig, maar het bezorgt toch een hoop stress”, zegt hij tegen de Belgische site La Dernière Heure. Zo vreesde Frédéric dat hij voor onbekende kosten zou moeten opdraaien of rente zou moeten betalen.
De Belfius-klant moest naar eigen zeggen hemel en aarde bewegen om schot in de zaak te krijgen. Het blijft nog steeds een raadsel waarom zijn rekening plots met bijna 100 miljard euro in het rood stond. ,,Een bug, het kan gebeuren”, relativeert Frédéric de gebeurtenissen op basis van de uitleg van Belfius. De bank heeft de fout intussen rechtgezet, waardoor het saldo van de Belg opnieuw normale waarden vertoont. ,,Het is erg druk geweest om alles geregeld te krijgen, maar gelukkig is het goed afgelopen.”
De bank heeft tegenover lokale media niet gereageerd.
Even de stress van je afschudden, dat gaat lekker met een relaxte lunch met een letter van kroket:
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Voor jou getest Deze champagnes onder de veertig euro zijn alle negen top
Kleine wijnboeren brengen steeds vaker hun ambachtelijk gemaakte champagne onder eigen etiket op de markt. Ons panel proefde er negen onder de 40 euro. ‘Deze smaakt echt bloedstollend zuiver.’ -
PREMIUM
Koolhydraatarme kerstdis: doe altijd olijfolie bij het water als je groente kookt
De Belgische televisiekok en bestsellerauteur Pascale Naessens kookt een kerstmaal voor verslaggever Peet Vogels. ‘Als je bloemkool te lang kookt, komen zwavelverbindingen vrij, waardoor het gaat ruiken.’ -
Wat Eten We Vandaag: Pistache-meringuetaart met frambozen
Pistache en frambozen: niet alleen de kleuren zijn helemaal kerst, de smaken zijn voor elkaar gemaakt. Dit pronkstuk zet je in een handomdraai in elkaar. In een woord: wow! -
PREMIUM
Met deze kerstdis ‘met schilderijtjes’ maak je ook kinderen blij
Verslaggever Mark Roos en zijn dochters Bente en Marnie gaan culinair aan de slag met Samuel Levie, chef en schrijver van kookboeken, waaronder Eten met Nijntje. ‘Met een goede voorbereiding hoef je niet de hele avond in de keuken te staan.’ -
Meesterlijk feestmaal uit bakjes en zakjes
Je hoort Ronald Giphart niet klagen als er plots een proefpakket van een sterrenchef op zijn deurmat ligt.
-
PREMIUM
Zo maak je een kerstdiner zonder fratsen: ‘Leven is ingewikkeld genoeg’
Donna Hay is niet weg te slaan uit de Nederlandse kookboeken top10. Ze heeft een patent op simpele, seizoensgebonden recepten. Verslaggever en fan van Hay’s keuken Anniek van den Brand kookte samen met de Australische chef een alternatief kerstmaal. ,,Met al die feestdagen wil je ook wel eens wat lichters eten.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde-pompoenrollade
Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar doet het ook goed als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan. -
PREMIUM
Over de Tong + Video Lekker wild eten bij Novice in Vierhouten
Restaurant-bistro Novice zit in een 176 (!) jaar oude boerderij in Vierhouten, waarbij het restaurant in het oudste deel zit. Een klassieke kaart, met een wildkaart on the side. Niet onverdienstelijk.