PREMIUM
Bitterballen en bier bonden ons, maar de wekelijkse borrel op vrijdag dreigt uit te sterven
Koken & EtenZeker sinds corona wordt er op vrijdag veel thuisgewerkt in Nederland. Met als gevolg: de opkomst van de DoMiBo. ,,Vooral voor de zakelijke markt is de donderdag een populaire borreldag.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM3
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Crèmebrûléetaart
Wie houdt er nou niet van een crème brûlée als dessert? Kenmerkend is de zachte, romige binnenkant en de knapperige gekarameliseerde suikerlaag. Ditmaal maken we er taart van. -
PREMIUMPOLL
Dreigt vrijdagmiddagborrel te verdwijnen? ‘Hoop dat de rechter zich erover uitspreekt’
Het is de plek waar aan het einde van de week lief en leed wordt besproken: de vrijdagmiddagborrel. Dreigt het informele samenzijn met collega’s te verdwijnen, nu ondernemers in Apeldoorn te horen krijgen dat het bij wet verboden is? ,,Ik hoop dat de rechter zich erover uitspreekt.” -
PREMIUM
Oeps, paaltje geraakt: is het goedkoper om schade te claimen of zelf te betalen?
Rijd je jarenlang schadevrij, dan krijg je een forse no-claimkorting op je autoverzekering. Die kan oplopen tot wel 85 procent. Maar hoe werkt die korting precies? En wat is nou wijsheid als je per ongeluk een paaltje hebt geraakt? -
Wat Eten We Vandaag: Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten
Een havermoutontbijt zorgt voor een energieke start van de dag. Havermout is namelijk een bron van eiwitten, vezels en ijzer. Dankzij de gebakken banaan krijgt het ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak.
-
PREMIUM
Nederlanders over Duitsland: ‘Waag het niet in een grotere auto dan die van je baas rond te rijden’
Hoe goed kennen we onze oosterburen eigenlijk? Een zeer geoorloofde vraag aan de vooravond van de Bondsdagverkiezingen in Duitsland en nu er grote politieke veranderingen op komst lijken. Hoog tijd voor een rondgang langs allerhande Duitslandkenners, om meer te weten te komen over dit ogenschijnlijke gründliche en pünktliche volk. -
-
-
Koken & Eten
Het populairste brood is meteen ook het gezondste
De bakkerssector vindt dat volkorenbrood wel wat extra aandacht verdient. Daarom wijzen bakkers in de ‘Week van het brood’ op de gunstige eigenschappen ervan. Waar moet je op letten bij het kopen - of zelf maken - van een brood? -
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd.