Bloemkool: zo maak je er iets lekkers van
Koken & EtenBloemkool is het hele jaar verkrijgbaar. Het is een zomergroente. In de maanden juni tot en met november komt de bloemkool uit eigen land. Ben je er dol op? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken om er iets lekkers van te maken? Met deze vijf recepten van Eatertainment lukt dat zeker.
Bloemkool tikka masala met naantosti’s
Bloemkool kun je gebruiken als vleesvervanger. Neem deze smeuïge tikka masala met bloemkool: een heerlijk currygerecht uit de Indiase keuken waar Eatertainment een eigen draai aan geeft. Lekker met crunchy naantosti’s.
Bloemkoolkibbeling met aardappelpartjes
Kibbeling is een bekende vissnack: lekker door het krokante laagje. Dit is een vegetarische variatie, waarbij je de vis vervangt door bloemkoolroosjes. Extra lekker met remouladesaus en knapperig gebakken aardappelpartjes.
Kruidige nasi van bloemkoolrijst
Deze nasi krijgt een twist omdat de rijst is vervangen door bloemkoolrijst. De sambal maak je zelf. Ketjap manis, kruiden en eitjes zorgen voor een variant met minder koolhydraten.
Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème
Deze bloemkoolpizza smaakt heerlijk fris door de citroencrème met zalm, kappertjes, verse dille en rucola. De pizza is ideaal als avondmaaltijd, maar je kunt hem ook serveren als hapje tijdens een borrel.
Teriyaki kippenvleugels met bloemkool
Bij dit gerecht zul je je vingers aflikken. Deze teriyaki kippenvleugels bereid je in de oven met bloemkoolroosjes. Je hebt er weinig omkijken naar want de oven doet het werk.
Meer tips en inspiratie vind je in de video's hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel
-
video
Dit gerecht uit de populaire Disneyfilm Encanto kun je makkelijk zelf maken
Heb je de nieuwe Disneyfilm Encanto al gezien? Daarin spelen typisch Latijns-Amerikaanse gebruiken en gerechten een rol. De arepa con queso bijvoorbeeld. En die blijk je heel makkelijk zelf te kunnen maken. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
Wat Eten We Vandaag: Quiche zonder deeg met lentegroenten
Een quiche maar dan zonder deeg en met veel lentegroenten: een koolhydraatarme maaltijd dus. -
PREMIUM
Pallets bomvol spotgoedkope blikjes frisdrank van A-merken: hier komen die blikjes vandaan
Bij onder meer tuincentra en bouwmarkten in onze regio zie je de pallets staan. Stapels vol spotgoedkope frisdrank van A-merken. Het zijn ogenschijnlijk dezelfde blikjes als altijd, maar dan veel goedkoper. Een verhaal over goedkope cola uit Denemarken, Dr. Pepper uit Polen, Britse 7UP en tweetalige Fanta.
-
PREMIUM1
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Franse plaattaart
Deze Franse plaattaart is op basis van prei en brie. Prei is, net als ui, scherp en pittig wanneer je het rauw eet. Door het kort te bakken en vervolgens te stoven in een groentebouillon, krijgt het een heerlijk zachte, iets zoete smaak. Dit combineert goed met de brie en walnoten. -
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides.