Bol.com verkoopt geen alcohol meer
Koken & etenBol.com stopt met de verkoop van alcohol. Dat heeft de webwinkel bekendgemaakt. Er kan onvoldoende worden gecontroleerd of er wordt verkocht aan minder- of meerderjarigen, luidt de uitleg.
Delen per e-mail
De webwinkel, onderdeel van supermarktconcern Ahold Delhaize, verkoopt sinds 2018 alcoholische dranken. Vooraf waren met de verkooppartners afspraken gemaakt over het controleren van de leeftijd bij afgifte door de bezorgers. Uit onafhankelijke metingen blijkt nu dat die controles onvoldoende resultaat opleveren. Daarom wordt de verkoop van alcohol onmiddellijk gestaakt.
Metingen
Vooraf had Bol.com een selectie gemaakt van gespecialiseerde verkooppartners. Met die partijen zijn afspraken gemaakt, bijvoorbeeld dat de bezorger bij de afgifte de leeftijd van de ontvanger checkt. ,,We gaven vooraf al aan dat als blijkt dat dit in de praktijk, ondanks toezicht vanuit bol.com, niet voldoende is, de samenwerking wordt beëindigd", zo meldt de woordvoerder. ,,We bekijken op regelmatige basis de resultaten van onafhankelijke metingen via bureau Nuchter."
De onlinewinkel formuleerde deze eisen om zo de landelijke regels te volgen. Maar de uitslagen van de onafhankelijke metingen waren niet voldoende. ,,We geven verkooppartners altijd de kans zich daarop binnen redelijke tijd te verbeteren. We merkten dat verkooppartners zich niet voldoende snel konden verbeterden en daarom sluiten we voor nu de winkel.”
Bekijk hier de video's van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen. -
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
PREMIUM
Fijn Spul Dit zijn de favoriete hebbedingen van Herman den Blijker: ‘Deze olie heelt snijwondjes snel’
De favoriete hebbedingen van chef-kok, horeca-ondernemer en televisiepersoonlijkheid Herman den Blijker (62). Hij is elke dinsdagavond te zien in Crisis in de Tent (SBS6, 21.30), waarin hij met Annemarie van Gaal noodlijdende restaurants helpt te overleven.
-
PREMIUM
Koken&Eten Zusters willen van hun wijn af: ‘Eind deze maand komen er weer 20.000 flessen bij’
Het was een prima deal: KLM zou 20.000 flessen wijn afnemen van de zusters in het Oosterhoutse Sint-Catharinadal. Maar corona zette een streep door de verkoop, waardoor ze tot over hun oren in de wijn kwamen te zitten. Toch zijn inmiddels al duizenden flessen aan de man gebracht, dankzij de social media van Breda Maakt Mij Blij. -
Wat Eten We Vandaag: Pompoen-plaattaart met chipolataworstjes
Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje. -
Goeievraag.nl Het hazelnotenseizoen is begonnen: zo weet je of ze eetbaar zijn
Veel mensen vragen zich af wanneer de verse hazelnoot eetbaar is, blijkt uit het aantal zoekopdrachten op Goeievraag.nl. Notenexpert Marco Slaghuis geeft antwoord.