Rick van den Berg en Jolijn Bakker voor restaurant Chapter.
Volledig scherm
PREMIUM
Rick van den Berg en Jolijn Bakker voor restaurant Chapter. © Frank Jansen

Brasserie Chapter doet het iets anders, zonder al te gek te doen

halen & brengenBrasserie Chapter is een vrijbuiter die voor de streek iets anders wil koken zonder al te gek te doen. Zoals gegrilde spareribs met een vleugje vissaus en whiskey. ,,En dólgraag opgediend in het restaurant zelf.”

  1. Hitte of niet, Duitser Sven staat in zijn kraam braadworsten te verkopen (en dat blijkt een succes)
    PREMIUM
    Video

    Hitte of niet, Duitser Sven staat in zijn kraam braadwor­sten te verkopen (en dat blijkt een succes)

    Het is nog maar de vraag of bondscoach Joachim Löw met Die Mannschaft zaterdag tegen Portugal hoge ogen zal gooien. Eén ding is zeker: in Hellevoetsluis is er een klein, Duits team dat wél succesvol is. Dinsdag opende Sven Streefkerk zijn gloedjenieuwe foodtruck Klein Duitsland bij de Vuurtoren van Hellevoetsluis. Zijn specialiteit? Uit de Heimat geïmporteerde braadworsten en curryworsten.