Cheesecakes: Olympische sporters aten ze eeuwen geleden al
Koken & etenDol op cheesecake? Je bent niet de enige. Sporters kregen in de achtste eeuw voor Christus - bij de allereerste Olympische Spelen al cheesecake om verzekerd te zijn van voldoende energie. Olympiërs gebruiken nu andere bronnen van energie, maar misschien maken ze vandaag wel een uitzondering, want het is wereldwijd Cheesecake Dag.
Romig, een beetje fris en lekker zoet. Cheesecake is een favoriete taart voor veel mensen. De eerste vorm van een taartje dat leek op cheesecake dateert uit 2000 jaar voor Christus. In Griekenland, op het eiland Samos, zijn vormen gevonden waarin kaas zou zijn gebakken. Er is bewijs gevonden dat atleten cheesecake kregen bij de eerste Olympische Spelen in 776 voor Christus om krachten op te doen. De recepten van toen zijn wel een beetje anders dan die van ons: er zat bloem, tarwemeel, honing en kaas in.
Citroen cheesecakejes met mangosaus Wie heeft ooit gezegd dat een cheesecake groot moet zijn? Deze kleintjes zijn makkelijk te maken en uit te delen.
New York style cheesecake met chocolate chip cookies Wie hieraan weerstand kan bieden, is een heel grote. De roemruchte New York cheesecake vindt zijn oorsprong in New York! Het verschil zit in de bereiding: in plaats van het laten opstijven in de koelkast, wordt deze cheesecake gebakken in de oven.
No bake citroen cheesecake met frambozensaus De naam zegt het al: deze versie hoeft niet in de oven. De citroen en frambozensaus maken hem lekker fris en de speculaasbodem is lekker zoet.
Romige cheesecake Oreo trifle Het is meer een dessert dan een taart, maar de verse roomkaas maakt dat deze variant toch in het lijstje thuis hoort. En bovendien: de vorm is niet zo belangrijk. De romige smaak van de kaas en de knapperige structuur van de koekjes zit erin. Lepelen maar.
Sinaasappelcheesecakeglaasjes met mango Nog een cheesecake uit een glas: deze versie heeft kandijkoeken op de bodem en een frisse mango-sinaasappelsmaak. Makkelijk om vooraf klaar te maken als je gasten krijgt.
Miljuschka heeft een versie met aardbeien. Ook heel erg lekker:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Havermout bonbons
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUMVoor jou getest
Deze olijfolie uit de supermarkt komt als beste uit de test
Olijfolie is gezond, overal voor te gebruiken én lekker. Met name extra vierge: maagdelijke olie van de hoogste kwaliteit. Proef je dat ook in de flessen uit de supermarkt? -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Griekse quesadilla’s met muntyoghurt
Quesadilla’s zijn een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken. De quesadilla’s in dit gerecht geven we een Grieks tintje door de Kalamata olijven en feta. Een heerlijke variatie.
-
Update met video
Michelinsterren: zeventien nieuwe restaurants, één krijgt er twee en andere verliezen beide
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Mexicaans garnalenpannetje
De Mexicaanse keuken, wie is er niet dol op? Vandaag gaan we voor een Mexicaans visgerecht. Een garnalenpannetje met veel groenten, geserveerd met tortillawraps. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.