Cees Timmermans is dol op asperges. Maar het liefst serveert hij ze op de juiste temperatuur aan tafel in zijn restaurant. ,,In een to go-concept gaan de finesses verloren.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Cees Timmermans is dol op asperges. Maar het liefst serveert hij ze op de juiste temperatuur aan tafel in zijn restaurant. ,,In een to go-concept gaan de finesses verloren.’’ © Richard van Hoek Fotografie

Chef-kok Cees baalt als een stekker: ‘Het doet me pijn om zó een asperge te serveren’

Zodra het laatste stuk vuurwerk is afgestoken kijkt chef-kok Cees Timmerman van DeliCees uit Dordrecht reikhalzend uit naar aspergemaand april. Corona en het koude voorjaar zorgen er echter voor dat hij ‘het witte goud’ niet kan serveren op een manier die past bij zijn bijna-sterrenzaak. 

  1. Hitte of niet, Duitser Sven staat in zijn kraam braadworsten te verkopen (en dat blijkt een succes)
    PREMIUM
    Video

    Hitte of niet, Duitser Sven staat in zijn kraam braadwor­sten te verkopen (en dat blijkt een succes)

    Het is nog maar de vraag of bondscoach Joachim Löw met Die Mannschaft zaterdag tegen Portugal hoge ogen zal gooien. Eén ding is zeker: in Hellevoetsluis is er een klein, Duits team dat wél succesvol is. Dinsdag opende Sven Streefkerk zijn gloedjenieuwe foodtruck Klein Duitsland bij de Vuurtoren van Hellevoetsluis. Zijn specialiteit? Uit de Heimat geïmporteerde braadworsten en curryworsten.