Chefkok Jean roemt de producten uit 'haar’ voedselbos: ‘Het is een schatkist’
Koken & etenOp boerderijen kijken we wat er nu van het land komt en we vragen een chef hoe we dat lekker kunnen bereiden. Deze week de bijzondere gewassen van Voedselbron Graauw in Zeeland.
Voedselbron Graauw is omringd door niets dan stilte. Ja, af en toe hoor je het gebrom van tractoren of de ratelende kettingen van groepjes Vlaamse wielrenners. En soms doorbreken vogels de intense rust. Het is een bekend tafereel in het oneindig weidse oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen. Verscholen tussen het dorpje Graauw en het Verdronken Land van Saeftinghe, het grootste brakwatergebied van West- Europa, ligt Voedselbron Graauw. Het bestaat uit een boerderijwinkel, een glamping en een voedselbos. We banen ons vandaag al etend een weg door planten, struiken en grassen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue. -
Koken & Eten
Leroy had een eetstoornis en inspireert nu 150.000 instagrammers om gezond te eten
Het is vandaag internationale anti-dieetdag, een dag die in het teken staat van gezond eten zonder te diëten. Leroy van de Ree (28) is op Instagram een groeiende online bekendheid. De Amsterdammer deelt praktische tips over het maken van gezonde eetkeuzes. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
PREMIUMKoken & eten
Voedselbossen vind je nu zelfs midden in de drukke stad
Ze poppen op onverwachte plekken op, tussen hoogbouw, langs de snelweg en zelfs in de (hoofd)stad. Voedselbossen vol fruit, groenten en noten, aangeplant door actieve vrijwilligers. ‘Van de oogst houden we etentjes; dan komen zelfs de slapende leden opdagen.’
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
PREMIUM
Een voedselbos zorgt voor zichzelf én voor ons
Er moeten in ons land veel meer voedselbossen komen. Dat is goed voor de landbouw, goed voor de natuur en goed voor ons. Het is ook nog eens veel minder werk dan traditionele akkerbouw, zegt Wouter van Eck, voedselbosbouwer en voorzitter van de Stichting Voedselbosbouw Nederland.