Coop waarschuwt klanten: varkensvlees in vegaschnitzels
Supermarktketen Coop heeft een klein aantal vegetarische schnitzels verkocht die naar nu blijkt varkensvlees blijken te bevatten. De keten biedt zijn verontschuldigingen aan aan klanten die tegen hun principes in vlees hebben gegeten.
Coop meldt op de eigen site dat dat er een fout is gemaakt bij één van zijn leveranciers. ‘Er zijn Varkensschnitzels XXL verkocht in de verpakking en met het etiket van de Plantaardige XXL Schnitzel’, zo meldt de supermarktketen.
Het gaat volgens Coop om een heel klein deel van de productie: 220 stuks. Daarvan zijn er ongeveer 60 bij bij Coop verkocht. De rest is direct uit de winkels verwijderd. ‘Er zijn geen problemen met de kwaliteit of voedselveiligheid’, aldus de verklaring op de site, ‘maar het product in deze verpakking is dus niet vegetarisch en bevat varkensvlees. Wij betreuren het als onze klanten hierdoor tegen hun principes en overtuigingen in een (varkens)vleesproduct hebben gekocht en gegeten.’
De terugroepactie geldt voor het product Coop Schnitzel XXL Plantaardig 500 gram, 8713526837983, lotnummer: 211311273 met tenminste-houdbaar-tot-datum 15-01-2022 en 16-01-2022. Coop stelt te onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook belooft het bedrijf extra scherp te gaan controleren om zulke fouten in de toekomst te voorkomen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
Koken & Eten
Waarom je bananen beter niet in de koelkast kunt bewaren
Niets vervelender dan alleen maar groene bananen vinden in de supermarkt of in je eigen fruitschaal thuis. Zeker als je die nog in een smoothie wil mixen voor je ontbijt of een als krachtvoer wil opeten voor je workout. Kan je het fruit sneller rijp krijgen? -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
Merel en Judith doen aan ‘omdrinken’: ‘Stop niet met drinken als je het niet wilt’
Merel Braakman (47) en Judith Renard (46) zijn oprichters van No Wine Today, een programma om bewuster te leren omgaan met drank, niet alleen tijdens Dry January. -
PREMIUMColumn
Mijn dochter zet haar eigen genot opzij voor het welzijn van onze planeet
Heleen van Royen schrijft in weekendmagazine Mezza wekelijks over haar persoonlijk leven. Deze week vertelt ze over haar poging om vegetariër te worden.
-
PREMIUM
Winnaar Heel Holland Bakt bakt vegan maar het moet wel lekker zijn: 'Ik ben een luxepoes'
Enzo Pérès-Labourdette (30) is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. De uitbundige kunstenaar en illustrator imponeerde met zijn creatieve, plantaardige baksels zelfs topbakker Robèrt van Beckhoven. Het was wel aanpoten tijdens de opnamen. ‘Ik ben kilo's afgevallen.’ -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta.