Restaurant t Nonnetje in Harderwijk van eigenaar Robert Jan Nijland en chefkok Michel van der Kroft stijgen een half punt in de Gault&Millau-ranglijst en belanden daarmee in de tp 10 van beste Nederlandse restaurants volgens die lijst.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant t Nonnetje in Harderwijk van eigenaar Robert Jan Nijland en chefkok Michel van der Kroft stijgen een half punt in de Gault&Millau-ranglijst en belanden daarmee in de tp 10 van beste Nederlandse restaurants volgens die lijst. © Ruben Schipper

De Librije, De Lindenhof en ’t Nonnetje in top 10 bij Gault Millau 2020

Gault&MillauRestaurants De Librije in Zwolle, De Lindenhof in Giethoorn en ’t Nonnetje in Harderwijk zijn door de inspecteurs van Gault Millau met een dusdanig puntenaantal gewaardeerd dat ze in de top 10 van Nederlandse restaurants staan.

De Librije prijkt bovenaan de lijst met 19,5 punten, samen met Interscaldes uit Kruiningen. Beide zijn door de andere gerenommeerde culinaire ranglijst Michelin al enkele jaren met drie Michelinsterren gewaardeerd, de hoogste waardering voor Nederlandse restaurants. De Leest in Vaassen heeft die status nog tot het eind van dit jaar, want dan stopt chefkok Jacob Jan Boerma met zijn restaurant. De Leest staat dus niet meer in de Gault Millau-ranglijst.