PREMIUM
Deze Nederlandse stad speelt een superbelangrijke rol in de avocadowereld (en het is niet Amsterdam)
Een vrucht met een eigen hashtag. Dat is de avocado. Instagram telt meer dan elf miljoen berichten over de fruitsoort die tot de groenten wordt gerekend. Mensen dragen zelfs sokken met avocado’s erop. Hij is hip en Nederlanders eten er jaarlijks 2,4 kilo per persoon van. En waarom Breda daar een grote, wereldwijde rol in speelt, lees je hier.
Ligt het hart van de Europese avocadomarkt in Breda? Volgens het Amerikaanse bedrijf Mission Produce wel. Dat beweert het grootste avocadonetwerk van de wereld te bezitten. De Europese markt wordt vanuit het kantoor in Breda bediend.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Wat Eten We Vandaag: No-bake cheesecake ontbijttaartjes met passievrucht
Deze ontbijttaartjes hebben een zachte dadelbodem en zijn gevuld met roomkaas en kwark. Door de vulling te combineren met kokosyoghurt zijn de taartjes zeer geschikt als voedzaam ontbijt. Ideaal om een dag van te voren klaar te maken, zodat er ’s ochtends een heerlijke verrassing op je te wachten staat. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Koken & eten
Schillen en visnat: zo kookten huisvrouwen in de Tweede Wereldoorlog
Met het boek De oorlogskeuken - Vrouwen aan het thuisfront schrijft auteur Eddie Niesten (69) een hommage aan de huisvrouwen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Met zijn kennis over de culinaire geschiedenis schetst hij wat er allemaal in de pan verdween in tijden van schaarste. -
PREMIUM
Miljuschka Witzenhausen: ‘Ik had hemel en aarde bewogen zodat niemand erachter zou komen’
Tv-kok Miljuschka Witzenhausen (34) leerde door de armoede van niets iets te maken. En kreeg van haar moeder, Astrid Holleeder, mee altijd door te gaan. ,,Ik had nooit kunnen doen wat ik nu doe zonder dat vangnet van vier sterke vrouwen: mijn moeder, mijn tante, mijn nichtje en mijn oma.’’
-
PREMIUMKoken & Eten
Waarom mannen vaker bier drinken dan vrouwen? ‘Bierprofessor’ Leendert Alberts weet het
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij ‘niets aan’. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam ‘de bierprofessor’. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier?