Deze populaire snack in het vliegtuig verkopen vrijwel alle maatschappijen
Koken & EtenMaaltijden smaken anders op grote hoogte en de piepkleine galley (de keuken) is niet uitgerust voor grote gerechten. Maar vliegtuigvoedsel bepaalt voor een groot deel onze beleving van de vliegreis. Zeven handige weetjes op een rij.
1 Door herrie proef je minder
Drie factoren die je smaak beïnvloeden in de lucht zijn luchtdruk, droge lucht en opvallend genoeg ook het lawaai dat je hoort. Dat laatste liet een studie van Oxford University uit 2014 al zien. Vooral zoet proef je minder goed als het geluid van de motoren in je oren zoemt. ,,Het scheelt zo’n 10 tot 20 procent’’, aldus Wilbert de Louw van Foodcase, dat maaltijden ontwikkelt voor dertig luchtvaartmaatschappijen. ,,Alleen eten met umamismaak, ook wel de vijfde smaak genoemd, blijft overeind.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo voorkom je een hoge telefoonrekening tijdens de vakantie
Niks zo vervelend als een gepeperde telefoonrekening op je mat, net als je thuiskomt van een ontspannende vakantie. Hoe zit het met je internetverbruik in het buitenland: moet je nou op je MB’s letten, of niet? -
Deze airline serveert kaasfondue in de lucht
Dol op kaasfondue? Er is nu een luchtvaartmaatschappij waar je je favoriete gerecht kunt bestellen. Niet alleen voor mensen met veel poen: gewoon in economyclass. -
PREMIUM
Na je vijftigste op zoek naar een nieuwe baan: zo verging het Erik en Jan
Nederland telt een recordaantal openstaande vacatures, maar toch ervaren veel oudere werkzoekenden problemen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Erik Kuiper en Jan Elzen moesten beiden opnieuw solliciteren na hun vijftigste. Dit zijn hun ervaringen. -
Koken & Eten
Patatje bestellen tijdens het vliegen: dat kan over een paar weken bij honderden vluchten
Transavia serveert binnenkort friet op alle vluchten. Met deze allemansvriend denkt de luchtvaartmaatschappij veel passagiers een plezier te doen. -
Koken & Eten
Koninklijk paar kookt in Oostenrijk: ‘De olie uit het zuiden is zo lekker, je gaat er bijna van jodelen’
Tijdens hun staatsbezoek aan Oostenrijk stonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen in de keuken. In een cultureel centrum in Wenen hielpen zij met het bereiden van een maaltijd. Bij de kookclub worden Oostenrijkse gerechten gecombineerd met streekgerechten uit andere delen van de wereld.
-
Nederlanders eten te veel kikkerbillen: de kikker wordt bedreigd
De een vindt het een lekkernij, de ander gruwelt ervan. Kikkerbilletjes staan wereldwijd overal op de menukaart. Nederland is een van ’s werelds grootste afnemers. In tien jaar tijd importeerde Nederland 2,6 miljoen kilo aan kikkerbillen. Daarmee is het na Frankrijk en België de grootste afnemer in Europa. -
Dit worden deze zomer de populairste drankjes op het terras
De zomer is begonnen en dat betekent dat er (hopelijk) veel zonnige dagen op het terras in het verschiet liggen. Bestellen we dan massaal rosé, sangria of toch iets heel anders? De Vlaamse culinair trendwatcher Saskia Neirinckx vertelt welke zomerse drankjes dit jaar furore maken. -
Mijn bevalling
Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.