Deze taarten zijn alleen
om naar te kijken
Haar fantastisch gedecoreerde taarten zijn een hit op Instagram. Maar ze namaken of bestellen, dat zit er niet in. De Amerikaanse Lauren Ko heeft geen taartenwinkel: haar fans kunnen er alleen naar kijken.
Lauren Ko begon een jaar geleden met het creëren van fantastisch ogende taarten en met het plaatsen van foto's ervan op Instagram (@lokotchen). Met succes: ze heeft meer dan 200.000 volgers en recentelijk heeft ze haar baan eraan gegeven om op te treden en workshops te geven. Ze verkoopt haar creaties niet. Niet dat ze niet eetbaar zijn, maar Ko maakt nu eenmaal geen grote hoeveelheden. Ze maakte ze om ze te kunnen fotograferen. En daarna: dan gaan ze naar de buren, naar vrienden of naar familie. Want Ko is geen zoetekauw.
Of ze lekker zijn, is overigens van ondergeschikt belang. Het gaat om het beeld. De aantrekkingskracht van de taarten zit in de prachtige geometrische patronen, de kleuren en de structuren. Voor haar ontwerpen laat Ko zich graag inspireren door alledaagse voorwerpen en patronen die ze tegenkomt.
Daarnaast plaatst de Amerikaanse geinige teksten bij haar foto's. Haar eerste instafoto was een perzik: Life's a peach and then you pie. En bij een taart met blauwe bessen: Too bluetylicious for ya babe. Of een waarschuwing in de vorm van een grapje: Not for the faint of tart.
Elke taart kost tussen de 2 en 6 uur om te maken. Dat is een van de redenen waarom ze niet te koop zijn. Ko wil geen paar honderd dollar moeten vragen voor taarten omdat het zoveel tijd kost om ze te maken. Hoe ze dat doet, legt ze uit in workshops die ze geeft, nu ze haar baan heeft opgezegd. ,,Ik denk dat er een zweem van mysterie om mijn ontwerpen hangt'', zegt Ko in The Seattle Times. ,,Mensen denken: ik snap het niet, ik heb geen idee waar je bent begonnen of hoe je dat in elkaar zet. Ze zijn nogal verbaasd als ze zien hoe eenvoudig het is.''
Dat zij en haar vriend ze zelf niet opeten, is een van de grote aspecten van ironie in haar leven, zegt ze tegen The Seattle Times. ,,Meestal, als het een zoete variant is, denken wij: uit het huis ermee. Als ik op de een of andere manier beland was in het pizza maken, dan zouden we wel in de problemen zijn gekomen.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
Wat Eten We Vandaag: Pizza shoarma uit de airfryer
Je kunt veel gerechten bereiden in een airfryer; zo ook pizza’s. De winst zit hem onder andere in de bereidingstijd: een pizza uit de airfryer is sneller klaar dan een pizza uit de oven. Wij bereiden deze pizza met shoarma en maken ’m af met knoflooksaus. -
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
Redacteur ging in acht weken van bierbuik naar wasbord, zonder privétrainer
Hij wordt dit jaar voor de eerste keer vader. Dus nam de Brit Jon Lipsey (37) een belangrijk besluit. Als hoofdredacteur van het magazine Men’s Fitness zag hij elke dag perfecte lichamen passeren, terwijl hij zelf al jaren een klein bierbuikje met zich meezeulde. Omdat hij zijn overgewicht beu was, besloot hij er iets aan te doen. Op eigen kracht. -
koken&eten
Cola zit vol met suiker, maar zijn de light-varianten dan een gezondere keuze?
Van light tot zero en van ‘normale’ cola tot cola’s met smaken als vanille of cherry: de schappen in supermarkten liggen vol met allerlei soorten cola. Maar welke cola kun je het beste drinken als je wilt gaan voor de minst ongezonde optie? En maakt het nog uit of je voor Pepsi, Coca-Cola of gewoon een huismerk kiest?
-
PREMIUMKoken&Eten
Gekookte piepers uit de gratie: ‘Twintig minuten koken, sommigen hebben daar het geduld niet voor’
Ze zijn er nog, restaurants waar gekookte aardappels bij een gerecht worden geserveerd. Maar dat worden er steeds minder. Ook thuis staan aardappels minder vaak op tafel. De gekookte pieper is uit de gratie. -
Waarom blauwe bessen populairder zijn dan bananen
De blauwe bes is in korte tijd enorm populair geworden. We stoppen hem in ons ontbijt, we bakken er pannenkoeken mee en ze belandden in taarten. Dit zijn de redenen waarom Nederlanders de blauwe bes omarmen. -
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’