Dimitri begon in kleine bakkerij, nu heeft hij zestien vestigingen in het hele land
Koken & etenDe eerste keer dat Dimitri Roels zuurdesembrood proefde werd hij er instant verliefd op. ,,En ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt. De smaak is zo onderscheidend van het brood dat men gewend was. Daarin zit volgens mij de kern van het nu 25-jarige succes van het Vlaamsch Broodhuys.’’
Zijn destijds in Oudenhoorn op Voorne-Putten geopende eigen bakkerij is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met niet alleen een fikse centrale bakkerij in Vlaardingen, maar ook nog eens zestien broodverkooppunten met een zogeheten Baker’s Café in zes steden. Voor het eind van februari 2022 zullen het er overigens negentien zijn - want Utrecht en Den Haag (2) krijgen er de komende maanden vestigingen bij.
,,Wij hebben zuurdesem op de kaart gezet in Nederland’’, zegt de 52-jarige Roels. ,,Al denk ik dat we ook wat ‘profijt’ hebben gehad van voedselschandalen die in onze beginperiode speelden. Plofkippen, gekke koeienziekte. Wij zijn puristen; we voegen niks toe aan onze zuurdesembroden. Mensen vertrouwden ons snel.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergie3
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
PREMIUM
Een bokkenpootje met witte chocolade? Dordrecht heeft er een nieuwe lekkernij bij: de Schapenpoot
Kun je ook bokkenpoten met witte chocolade maken? Zo vroeg zijn vriend Alex. Ja, zei bakker Jaap Korteweg en hij creëerde een nieuwe Dordtse lekkernij: de Schapenpoot.Dordrecht -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde zoete aardappel op Mexicaanse wijze
Een avondmaaltijd boordevol groenten? Dan is dit recept een aanrader. De kidneybonen bovendien zorgen voor een voldaan gevoel en zijn een goede bron van vezels en eiwitten. -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Wat Eten We Vandaag: Honingcake met noten
Heerlijk: voor deze cake zijn slechts vijf ingrediënten nodig, en grote kans dat je die al in huis hebt.
-
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw in knapperig korstje
Een licht stukje vis met een knapperig maar ook romig korstje, dankzij de toevoeging van kwark. -
-
-
Laat je hersenen niet aftakelen: kies de juiste voeding
In de rubriek Komt een kok bij de dokter gaat chef-kok Ramon Beuk op bezoek bij huisarts Rutger Verhoeff. Hij vraagt hem naar de beste ingrediënten om verschillende situaties te doorstaan. Vandaag: hoe houd je je hersenen in topconditie? -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging