Dina Kähler bracht Sproedel op de markt, haar eigen variant van apfelschorle.
Volledig scherm
PREMIUM
Dina Kähler bracht Sproedel op de markt, haar eigen variant van apfelschorle. © Cees Wouda

Dina (34) brengt ‘Duitse’ frisdrank naar Nederland: ‘Puur en verfrissend’

#033Nadat ze vanuit Berlijn in Amersfoort neerstreek, miste Dina Kähler (34) haar vertrouwde apfelschorle, appelsap met bruiswater. Nu heeft ze haar eigen variant op de markt gebracht: Sproedel. Honderd procent natuurlijk, lokaal geproduceerd en lekker verfrissend.

 1. 
Nieuwe trend in restaurant-land: kom maar binnen zonder reservering
  Koken & Eten
  6

  Nieuwe trend in restaurant-land: kom maar binnen zonder reserve­ring

  Op een gemiddelde vrijdag of zaterdag zitten alle restaurants vol. Reserveren is een must bij de betere restaurants en dus zit er weinig anders op dan naar de supermarkt lopen of een broodje hamburger halen bij de gele M. Of toch niet? Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer ziet in het buitenland én ook in Nederland een nieuwe trend: walk-ins only. Dat is Engels voor: kom maar aanwaaien, hier hoef je niet te reserveren.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’