Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen.
Delen per e-mail
Het café in de wijk Surrey Hills verkoopt zogenoemde Yuzo-koffie. Het draait bij die koffie volgens de fans allemaal om de smaak. De eigenaar Ken Taing zegt over de koffie: ,,Het is de meest unieke en mooiste koffie van de wereld.” Tegen de site 7News zeggen klanten dat de smaak zacht is. ,,Aromatisch, met kenmerken van fruit en butterscotch.” Klant Bernard gunt zichzelf een kopje per maand. De reden van de hoge prijs: de speciale koffie uit Panama is zo moeilijk te telen dat de oogst bijzonder klein blijft.
Op Facebook krijgt het bericht over de dure koffie veel reacties. Zo'n zeshonderd mensen lieten een duimpje achter of konden bijna niet geloven dat de koffie zo duur was. Hoe bijzonder ook, zegt Eric Clarke: ,,Ik houd het bij mijn Nescafé.” Debbie Mcleod vindt het een ‘verspilling van geld'. ,,Ik kan wel betere dingen bedenken om mijn 200 dollar aan te besteden.” Al kreeg ze het in een gouden kopje met juwelen erop, dan zou ze dat geld er nog niet voor over hebben, meldt Chelsey Footner. ,,Hoe belachelijk.” Dat kan alleen maar in Melbourne, smalen anderen, die uit Sydney komen. Zelfs in hun eigen stad vinden ze geen koffie met die extreem hoge prijs.
Wat is het duurste kopje koffie dat jij ooit gedronken hebt? Waar was dat?
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat niet als censuur, maar omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Tekst gaat verder onder afbeelding
Bobbie Field vindt, dat als je zoveel geld te besteden hebt, je het beter aan een dakloos persoon kunt geven. Sommigen zien er de humor wel van in. ,,Als de bonen uit de hemel komen, dan wil ik er wel 200 dollar aan uitgeven", meldt Rudy CH. En voor die prijs kan er beter maar alcohol in zitten en vergezeld worden door een ‘lap dance’, schrijft Matilda Scioscia. ,,Krijg ik er een ticket bij naar Rome?” vraagt Josie Napoli zich af. Anna Simpson heeft ook betere bestemmingen voor haar zuurverdiende centen. ,,Voor 200 dollar zou ik nog een tatoeage nemen. Want dat is voor altijd en een koffie gaat verloren als je de wc doortrekt.”
Geïnteresseerd in betaalbaar eten en drinken? Bekijk hier de video's van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Groente en fruit: welke kun je beter wel afspoelen en bij welke is dat onnodig?
Met het mooie weer neemt de zin in fruit en frisse salades toe. Net als de discussies over of je fruit en groente moet wassen voor je ze rauw opeet. En hoe zit het met dat zakje voorgesneden sla: wassen of direct op je bord? Professor Frank Devlieghere en professor Bruno De Meulenaer geven hun kijk op de kwestie. -
Koken & eten
Verbijstering over dure flesvoeding van A-merken: ‘Moet je nagaan hoe ze ons belazeren’
Een tv-uitzending van de Keuringsdienst van Waarde opende gisteren de ogen van veel kijkers. De makers lieten zien dat grote producenten van flesvoeding meer vragen voor dezelfde babymelk als die van een huismerk. -
Campagne moet ons aan fruit en groente krijgen: ‘Leg het bij stations en ziekenhuizen’
Acht op de tien Nederlanders eet onvoldoende groenten en fruit. Veel mensen willen best, maar het lukt ze niet. Daarom begint vandaag - vanwege Wereldgezondheidsdag - een campagne die ons land meer kleur moet geven. -
Koken & eten
Paastradities over de hele wereld: zo vieren ze het elders
Over de hele wereld wordt dit weekend Pasen gevierd en overal doen mensen dat op een andere manier. Lees hier wat elders op de paastafel staat. -
PREMIUM
Martijn (45) verdiende Michelinster op een Ierse klif, nu komt hij zijn kookkunsten vertonen in Gouda
Hij was in 2010 de eerste in Ierland die buiten Dublin een Michelinster kreeg. En hij stond achter de stoof voor gasten die soms het vliegtuig namen om te komen eten. Binnenkort bestiert de chef-kok hotel Relais & Chateaux Weeshuis Gouda. Zijn naam: Martijn Kajuiter (45).
-
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappeltiramisu
Sinaasappel in een tiramisu? Jazeker. De frisse sinaasappel gaat perfect samen met de romige mascarpone. Als je eens iets speciaals op tafel wil zetten, dan is dit zeker een goed idee. En of deze sinaasappeltiramisu moeilijk te maken is? Helemaal niet. -
Koken & eten
Eva Jinek verklapt aan Miljuschka wat zij het liefst eet: ‘Na de uitzending wil ik een halve kilo kaas’
Miljuschka weet wat lekker eten is en ze deelt haar tips en trucs graag met haar fans. Dit weekend vertelt ze over haar favoriete adresjes in Amsterdam en bespreekt ze met Eva Jinek haar culinaire voorkeuren in haar eigen podcast. -
Wat Eten We Vandaag: Meloensalade met peer en rauwe ham
Dat meloen met ham een gouden combinatie is, wisten we al. Deze salade bewijst dat peer hier ook perfect bij past! De gekleurde bolletjes van meloen en peer maken het gerecht extra feestelijk voor een vrolijke paasbrunch.
0 reacties