Dit gerecht uit de populaire Disneyfilm Encanto kun je makkelijk zelf maken
videoHeb je de nieuwe Disneyfilm Encanto al gezien? Daarin spelen typisch Latijns-Amerikaanse gebruiken en gerechten een rol. De arepa con queso bijvoorbeeld. En die blijk je heel makkelijk zelf te kunnen maken.
Encanto speelt zich af in Colombia. Daar eet men graag arepas con queso: maisbroodjes die je vult met kaas. Ook de familie van Mirabel Madrigal eet ze graag. De broodjes zijn niet moeilijk om te maken met het recept van Eatertainment.
In de film is de moeder van hoofdrolspeler Mirabel een vrouw die mensen kan genezen met haar heerlijke hapjes. Een van die hapjes: arepa con queso. Julieta, zoals de moeder van Mirabel heet, brengt iedereen die de hartige broodjes ooit at even terug. In New York Times vertelt journalist Laura Zornosa hoe ze de film keek met haar vader. De film is volgens haar een manier om haar land Colombia eens met een frisse blik te zien, na de drugsseries die Netflix over het land bracht, zoals Narcos. Vader Francisco herkende veel bekends in de film, ook het eten. ,,Wie dit heeft gemaakt, die hebben het bij het rechte eind.” De film emotioneerde hem enorm.
Hieronder vind je de ingrediënten die je nodig hebt voor zes stuks. In de video zie je de bereidingswijze.
1 tl zout
350 ml warm water
200 gr voorgekookt wit maismeel
30 gr zachte ongezouten roomboter
300 gr witte kaas
4 el zonnebloemolie
3 plakken jonge kaas
3 el pittige tomatenketchup
Voor de volledige beschrijving van de bereiding: zie de pagina van Eatertainment hierover.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
-
PREMIUMKoken & Eten
Dit doen thuisbakkers vaak fout met hun oven
Ook dol op Heel Holland Bakt? En ben je na de laatste serie weer flink aan het bakken geslagen. Dan is een goede bakvorm al het halve werk. Maar wanneer kies je voor een siliconen of stalen bakvorm? En hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten? Regula Ysewijn, jurylid bij de Vlaamse versie van het tv-programma, deelt haar bakgeheimen. -
Wat Eten We Vandaag: Mexicaans garnalenpannetje
De Mexicaanse keuken, wie is er niet dol op? Vandaag gaan we voor een Mexicaans visgerecht. Een garnalenpannetje met veel groenten, geserveerd met tortillawraps. -
Update met video
Michelinsterren: zeventien nieuwe restaurants, één krijgt er twee en andere verliezen beide
Zeventien restaurants in Nederland hebben maandag een Michelinster gekregen. Vinkeles in Amsterdam had er al één en kreeg er een tweede bij. Pure C van de bekende chef-kok en horeca-ondernemer Sergio Herman verloor in één klap zijn twee sterren. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.
-
Wat Eten We Vandaag: Paastrifle met aardbeienjam, vanillevla en frambozen
-
-
-
Snel recept: zo maak je de perfecte New York style cheesecake
Deze versie van cheesecake met een bodem van chocolate chip cookies is moeilijk te weerstaan. Hij is makkelijk te maken. -
PREMIUM19
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.