Dit gerecht uit de populaire Disneyfilm Encanto kun je makkelijk zelf maken
videoHeb je de nieuwe Disneyfilm Encanto al gezien? Daarin spelen typisch Latijns-Amerikaanse gebruiken en gerechten een rol. De arepa con queso bijvoorbeeld. En die blijk je heel makkelijk zelf te kunnen maken.
Encanto speelt zich af in Colombia. Daar eet men graag arepas con queso: maisbroodjes die je vult met kaas. Ook de familie van Mirabel Madrigal eet ze graag. De broodjes zijn niet moeilijk om te maken met het recept van Eatertainment.
In de film is de moeder van hoofdrolspeler Mirabel een vrouw die mensen kan genezen met haar heerlijke hapjes. Een van die hapjes: arepa con queso. Julieta, zoals de moeder van Mirabel heet, brengt iedereen die de hartige broodjes ooit at even terug. In New York Times vertelt journalist Laura Zornosa hoe ze de film keek met haar vader. De film is volgens haar een manier om haar land Colombia eens met een frisse blik te zien, na de drugsseries die Netflix over het land bracht, zoals Narcos. Vader Francisco herkende veel bekends in de film, ook het eten. ,,Wie dit heeft gemaakt, die hebben het bij het rechte eind.” De film emotioneerde hem enorm.
Hieronder vind je de ingrediënten die je nodig hebt voor zes stuks. In de video zie je de bereidingswijze.
1 tl zout
350 ml warm water
200 gr voorgekookt wit maismeel
30 gr zachte ongezouten roomboter
300 gr witte kaas
4 el zonnebloemolie
3 plakken jonge kaas
3 el pittige tomatenketchup
Voor de volledige beschrijving van de bereiding: zie de pagina van Eatertainment hierover.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Superbespaarder
Jasmina: ‘Door onze buffer hebben we het altijd gered en geen dag zonder eten gezeten’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jasmina Borgeld (36), die van haar moeder leerde om creatief met geld te zijn. -
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’
Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen. -
Wat Eten We Vandaag: Croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel
Croque monsieur is een typische Franse tosti met bechamelsaus. Wij geven een leuke twist aan de klassieke ham-kaas variant door de toevoeging van camembert en appel. Ook gebruiken we krentenbrood om de tosti een wat zoetere smaak te geven. -
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten. -
PREMIUMvoor jou geproefd
Groentechips: is het een goed alternatief voor een gewoon chippie?
Groentechips lijken gezond. Er zit immers groente in, toch? Maar is dat wel echt zo? En voor welke fiets je nét dat blokje om? We trekken vijf zakken open en laten ons deskundige, driekoppig panel testen op kraak en smaak.
-
Snel recept: zo maak je de perfecte New York style cheesecake
Deze versie van cheesecake met een bodem van chocolate chip cookies is moeilijk te weerstaan. Hij is makkelijk te maken. -
Zo verdwijnen je WhatsAppberichten automatisch
Wil je voorkomen dat jouw berichten voorgoed terug te vinden zijn door (oud-)gesprekspartners? Of wil je wat opslagruimte vrijhouden op je smartphone? WhatsApp kan nieuwe berichten na een bepaalde tijd automatisch laten verdwijnen. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit doen thuisbakkers vaak fout met hun oven
Ook dol op Heel Holland Bakt? En ben je na de laatste serie weer flink aan het bakken geslagen. Dan is een goede bakvorm al het halve werk. Maar wanneer kies je voor een siliconen of stalen bakvorm? En hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten? Regula Ysewijn, jurylid bij de Vlaamse versie van het tv-programma, deelt haar bakgeheimen.