Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Ik was misselijk van de zenuwen’
Koken & Eten Enzo Pérès-Labourdette is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. In de finale versloeg hij zijn concurrenten Zeinab en Tom. ‘Bizar, ik zag het niet aankomen.’
In de finale van het negende seizoen van Heel Holland Bakt heeft Enzo de winst gepakt. Hij kreeg De Gouden Taartschep overhandigd door de jury, hoewel Zeinab lang favoriet leek te zijn. Ook Tom Vanholder maakte in de laatste weken een enorme inhaalslag. ,,Ik dacht echt dat Zeinab hem had. Bizar, ik zag het niet aankomen”.
,,Het waren alle drie heel goede bakkers. Ze zijn goed bij elkaar gebleven", vond Janny van der Heijden. Van Beckhoven was het hele seizoen vol lof over de Amsterdamse thuisbakker die vegan bakte. Hij leerde er ook van. ,,Wij denken dat hij veel bakkers gaat inspireren.”
De 30-jarige Enzo Pérès-Labourdette is kunstenaar en illustrator en komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Hij is sinds zijn zevende in Nederland. Naar verluidt was zijn eerste woordje gateau, oftewel taart. Naast plantaardig bakken houdt hij van yoga en wandelt hij graag met zijn man en hun hond door het park.
Het was een seizoen met een goede sfeer. ,,We gunnen elkaar allemaal de winst", zoals Zeinab in een eerdere aflevering al zei. ,,Ik heb je nog nooit zoveel complimenten horen geven,” zei jurylid Van der Heijden tegen haar collega Robèrt van Beckhoven. Het was een finale met een perfectionist, een veganist en een Belg. ,,Het had het begin van een mop kunnen zijn,” zei André van Duin.
Drie maal won ze speldje
Dat Zeinab Alhashime niet won, zal veel trouwe kijkers verrassen. De 25-jarige Nijmeegse was gedurende de hele competitie een constante bakker, die originele baksels maakte uit alle windstreken. Daarbij bleef ze uiterlijk heel rustig. Ze won drie keer het speldje dat hoort bij de titel Meesterbakker. Ongelofelijk dat ze op haar leeftijd al zo'n bakervaring heeft, vond Van der Heijden.
Het was dan ook zeker geen gelopen race, ook al leek het de afgelopen weken vooral om Zeinab en Enzo te draaien. ,,Ik durf er nog geen weddenschap op af te sluiten”, zei Van der Heijden halverwege de laatste aflevering. Tom had een enorme inhaalslag gemaakt en dat maakte Enzo en Zeinab een beetje zenuwachtig. Toch vreesde Enzo vooral voor de kracht van Zeinab. ,,Ik ben misselijk van de zenuwen”, zei hij later. Zijn werkplek was op dat moment een grote chaos.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUM
André van Duijn bakt taart voor André van Duin en wordt uitgenodigd voor Heel Holland Bakt
Dankzij onze rubriek Nee, dat ben ik niet was André van Duijn te gast in het programma Doorbakken van André van Duin. ,,Wat een charismatische man!’’ -
Koken & Eten
Zo viert Paul de Leeuw Vaderdag met man en zonen: ‘Altijd proberen we de jongens aan tafel te krijgen’
Zondag is het Vaderdag. Voor Paul de Leeuw, zijn echtgenoot Stephan en zonen Kas en Toby een goed moment om samen te eten. Misschien thuis, maar waarschijnlijk in een restaurant. ,,We aten vroeger met feestdagen altijd zalm, croissants, warme broodjes en eieren als ontbijt.” -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden.
-
Wat Eten We Vandaag: Chocolate rolls
Restjes chocolade bieden een mooie aangelegenheid om wat lekkers mee te maken. De cinnamon rolls zijn bekend, maar de variant met chocolade zijn net zo lekker. Restjes chocolade zijn ook lekker om te verwerken in koekjes, brownies of cakes. -
PREMIUM
Glutenvrij, gemaakt van groenten, volkoren: welke van al die pastasoorten is het gezondst?
Wie spaghetti kookt, kan kiezen voor witte of volkoren pasta. Maar tegenwoordig heb je ook glutenvrije, spelt of pasta van peulvruchten. Welke variant is gezonder? -
Dit worden deze zomer de populairste drankjes op het terras
De zomer is begonnen en dat betekent dat er (hopelijk) veel zonnige dagen op het terras in het verschiet liggen. Bestellen we dan massaal rosé, sangria of toch iets heel anders? De Vlaamse culinair trendwatcher Saskia Neirinckx vertelt welke zomerse drankjes dit jaar furore maken.