Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dit is waarom het steeds moeilijker is om aan oude kaas te komen

Goede kaas is zo populair dat er een tekort dreigt te ontstaan. De populariteit is mooi voor de kaashandelaren en marktkooplui en speciaalzaken profiteren van de gestegen vraag. Maar in de grote pakhuizen vallen gaten in de voorraad. Vooral bij de oude kaas. Eén troost: kaas wordt vanzelf oud. 

  1. Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’
    PREMIUM

    Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’

    Of de kaas nou stinkt, rot, het zuur van maden bevatten, keihard of juist zacht is, de komende tien jaar verrast de Rotterdamse wijnbar Walsjérôt haar gasten elke week met een nieuwe kaas uit alle uithoeken van de wereld. Dat is de belofte van eigenaar Jelle Stelpstra die zijn vorige week voltooide kaascursus met zijn klanten wil delen. ,,Kazen zijn vaak oude producten met een verhaal.’’