PREMIUM
Dit was 158 jaar geleden het eerste terras van Nederland (waar je alleen welkom was als je rijk was)
Koken & EtenMannen die een deftige hoed dragen. Met in de hand een wandelstok, serieus kijkend in de camera. Zittend op het eerste terras van Nederland op het Plein in Den Haag. Tegenwoordig een alledaags tafereel, maar vroeger was horeca voor de rijken. Voor de Haagse kak. Het Haags Gemeentearchief brengt een ode aan de hotels, restaurants en cafés in de stad.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Fish & Chips met bierbeslag en ravigottesaus
Voor de lekkerste fish & chips gebruik je bierbeslag om de witvis in te dompelen. Welke biersoort dat is kun je mee experimenteren: bokbier in de herfst of een witbier voor de warmere dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood
Deze vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood zijn lekker en voedzaam. De burgers zijn gemaakt van rode linzen en wortel en lijken een beetje op falafel. De zelfgemaakte limoen-yoghurtsaus geeft het gerecht een frisse touch. -
Koken & Eten
Suiker is boosdoener in westerse voeding: afkicken is moeilijk maar minderen is echt nodig
Het beste dieet is een leefstijl, vinden de zussen Jansen & Jansen. Ze koken mediterraan en schreven daarover boeken. Vandaag: Heel Holland bakt met Jansen & Jansen. -
Koken & Eten
Zo maak je een goede Nederlandse gehaktbal volgens Rudolph van Veen
Buiten wordt het steeds kouder en donkerder. Hoe fijn is het om dan na een koude dag de keuken in te duiken. En dat hoeft allemaal niet zo ingewikkeld. Rudolph van Veen leert ons in zijn nieuwe tv-programma op 24Kitchen een aantal makkelijke winterklassiekers te maken. In de eerste aflevering: pittige gehaktballen met rodekool en aardappel-cashewpuree.
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
-
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
PREMIUMRecensie1
De Duif in Ruurlo geeft het onpersoonlijke all-you-can-eatconcept een persoonlijk tintje
In de mooie, landelijke omgeving tussen Ruurlo en Groenlo ligt De Duif, multifunctioneel café-restaurant. Lunch, feesten, partijen, outdooractiviteiten en diner; het kan allemaal. Onbeperkt à la carte zelfs. Zoveel gangen als je wil, tot de keuken sluit. Hier komen we vast niet hongerig vandaan.Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Zwolle, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Apeldoorn, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Rijssen-Holten, Deventer, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Oldebroek, Lelystad