Dit zijn de lekkerste wraps van Jamie Oliver en andere koks
Koken & etenWraps zijn een makkelijke manier om te eten: je kunt het meenemen naar werk of school, maar het is ook een fijne manier van eten met het bord op schoot op een lome zondag. En als je wraps maakt, kun je restjes opmaken. Of maak een topwrap met een van deze vijf recepten.
Food and Friends selecteerde voor deze site de vijf lekkerste recepten voor wraps. De eerste is een breakfast burrito van Menno de Koning, waarmee je de halve dag wel doorkomt. Hij at dit ontbijt bij een diner in San Francisco en was er meteen weg van. Warm, hartig en een beetje zoet, aldus De Koning, winnaar van Heel Holland Bakt in 2014.
Komen we bij de falafelwraps met groentensalsa van Jamie Oliver. Hij vindt dit gerecht echt iets voor een verjaardag of ander feestje. Laat iedereen zijn eigen wrap samenstellen, is zijn motto.
Gado Gado is eigenlijk een salade, maar Danny Jansen denkt graag out of the box en stop de ingrediënten in een wrap. In dit Indonesische groentegerecht zitten uiteraard veel groenten en daarnaast tofu, een flinke lepel pindasaus en kroepoek. Wil je er een gebakken eitje bij? Lekker doen, zegt Jansen. Tip: wees niet te zuinig met de gado gado-saus, want het is een heerlijke smaakmaker.
Een hotdog, maar dan met wortels. Je moet er maar op komen. De Zweedse Lina Nertby Aurell maakt er bovendien een wrap van in plaats van een broodje-met-een-worstje. Eigenlijk is het iets heel anders dan de oorspronkelijke snack, maar het bevat ‘al het goede van Amerikaans comfortfood’, belooft de foodblogger.
Dan de vegetarische fajitawraps van Greenfoodlab: met tex-mexsmaken en zonder vlees, maar met de smaak en de bite zit het wel goed.
Meer tips en inspiratie vind je in deze video's:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Zo maak je je nasi - en negen andere klassiekers - die net even anders smaken
-
Wat Eten We Vandaag: Paratha met pulled oesterzwam en riata
Een avond Indiaas genieten? Dat doe je met dit recept voor paratha met pulled oesterzwam en riata. Het gerecht bevat veel groenten en de oesterzwammen zijn een goede vervanger van vlees. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta guacamole
Je kent het vast wel: guacamole. Een heerlijke dip van avocado, tomaat, rode ui, limoen en koriander uit het zonnige Mexico. Maar wat nou als je deze ingrediënten samenbrengt en verwerkt in een pasta? Het resultaat: een makkelijke, frisse en oh zo lekkere pasta. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Waarom we massaal eieren verstoppen en meer feitjes die je niet kende over Pasen
Pasen staat voor de deur. Bijna iedereen doet zich in de periode voor Pasen te goed aan chocoladepaaseitjes, maar wat weten we eigenlijk over deze paaslekkernij?
-
PREMIUMKoken & eten
Dit zijn de lekkerste tapas voor als de 5 in de klok is
-
-
-
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger. -
PREMIUM19
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.