De Litouwse gastheer Edgaras Razminas van toprestaurant De Lindehof in Nuenen is maandag tijdens de Proefschrift Restaurant Award uitgeroepen tot sommelier van het jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De Litouwse gastheer Edgaras Razminas van toprestaurant De Lindehof in Nuenen is maandag tijdens de Proefschrift Restaurant Award uitgeroepen tot sommelier van het jaar. © FotoMeulenhof

Edgaras (31): van afwashulp tot beste sommelier van het land

Zes jaar geleden begon Edgaras Razminas uit Litouwen als afwasser bij sterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Vorige week werd hij verkozen tot de beste sommelier van Nederland. Hij legt uit wat zijn geheim is.

Zijn cv stuurde hij zes jaar geleden naar zo’n beetje elk restaurant in Eindhoven. Hij kwam net terug uit Schotland, waar hij een stage had gelopen als wijn- en whiskeysommelier. Restaurant De Lindehof uit Nuenen, daar had hij eigenlijk nog nooit van gehoord.

  1. Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhistische keuken prijs
    PREMIUM

    Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhisti­sche keuken prijs

    Het is een mooi hart onder de riem. Conferentiecentrum Bosoord, van het Maitreya instituut in Loenen, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Tegelijk vindt het kookboek dat Maitreya heeft uitgegeven zijn weg door Nederland. Geheimen uit een boeddhistische keuken ging in korte tijd een paar honderd keer over de toonbank. ,,Wanneer dit verkoopsucces zich doorzet is een Engelstalige versie een logische stap.’’