Volledig scherm
PREMIUM
Loek van Thiel, eigenaar van restaurant Piet de Leeuw. © Erik Smits

Eigenaar biefstukkenrestaurant: ‘Dat gezeik over die paarden heeft pijn gedaan’

Koken & etenBiefstukkenkoning Piet de Leeuw bestaat zeventig jaar. Wat begon als biljartcafé werd een begrip in Amsterdam. Eigenaar Loek van Thiel (69): ,,Prins Maurits ging zitten en deed zijn schoenen uit.’’

Het was een mooi feest, vorige maand. Zeventig jaar Piet de Leeuw, de biefstukkenkoning in het Amsterdamse centrum. Statafels op de stoep van de Noorderstraat, twee grote parasols, een volle haringkar en een biertap van huisleverancier Heineken. Een mannetje of honderd, tweehonderd in het smalle straatje. 

,,Gewoon gedaan’’, zegt eigenaar Loek van Thiel. Niet dat hij het niet heeft geprobeerd, toestemming vragen bij de gemeente. Maar ja.

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.