Er zijn volop mosselen: hoe eet jij ze het liefst?
Koken & etenEr zijn weer volop mosselen verkrijgbaar en dat betekent dat de populaire schelpen weer in kilo's de keuken in komen. Eatertainment deelt vier recepten: een klassieke met witte wijnsaus en drie manieren die je wellicht nog niet hebt geprobeerd.
Zoals mosselen goed passen in de rijst (denk maar aan paella), zo goed gaan de schepen ook samen met couscous, zo blijkt uit dit recept voor frisse couscous met mosselen. Snel klaar en gezond, want mosselen zitten vol eiwitten, vitaminen en mineralen én bevatten weinig vet.
Chowder is in de Verenigde Staten voor veel mensen een ultieme vorm van comfort food: dikke soep met veel groenten en vis en ander lekkers uit de zee. Normaal zit er room of melk in, maar de Manhattan chowder met Zeeuwse mosselen is een lichtere variant met stukjes tomaat.
In Italië doen ze vaak schelpjes door de pasta. Waarom dus geen mosselen door de spaghetti? Deze versie bevat ook nog knapperige zeekraal: een goede bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Buon Appetito.
Simpel en heerlijk: mosselen in wijnsaus met knoflookbrood. In 35 minuten klaar, dus je kunt snel aanvallen.
Laura de Grave reisde op haar elektrische motor naar Zeeland om te zien hoe je de allerlekkerste maakt volgens Jean Dhooge van De Oesterij:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De cocktail van dit moment: espresso martini ‘met drie koffieboontjes, niet meer maar ook niet minder’
-
Wat Eten We Vandaag: Courgette fritters met romesco dip
Lekker voor bij de borrel, als lunch of als tussendoortje: deze courgettekoekjes. Ze zijn makkelijk te maken, en bevatten veel groenten. De halloumi maakt deze fritters helemaal af. -
Wat Eten We Vandaag: Krokante asperges op zomerse salade
Het aspergeseizoen is van april tot juli, dus geniet er nog even van. In dit recept koken we de asperges, waarna we ze door bloem, ei en panko halen. Vervolgens frituur je ze, waardoor ze lekker krokant worden. Zo heb je ze waarschijnlijk nog niet eerder op. Een aanrader in combinatie met de frisse dressing. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM18
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.
-
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Piri piri drumsticks met gegrilde paprika
Zo’n gerecht dat vrijwel iedereen lust: piri piri drumsticks. We bakken de drumsticks eerst kort aan, zodat ze een mooi, bruin kleurtje krijgen. Vervolgens garen we ze met de paprika én zelfgemaakte marinade in de oven. De marinade krijgt door de rode rawit peper een lekker pitje. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim
Het is weer tijd voor asperges. Om dit te vieren hebben wij een recept met gegrilde asperges, burrata en amandel-knoflookruim. Genieten.